POLITICA 30 martie 2022

Mesajul prefectului pentru locuitorii județului cărora le-au expirat documentele în timpul stării de alertă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1032 vizualizări

Pentru a evita viitoarele aglomerații la Permise, persoanele cărora le-au expirat documentele și au beneficiat de prelungire a valabilității în contextul stării de alertă primesc recomandarea de a iniția din timp procedurile de preschimbare, a transmis prefectul județului Covasna, Ráduly István.

E foarte bine că am ieșit din starea de alertă, dar nu trebuie uitat că acele 90 de zile, care prelungesc valabilitatea documentelor, și acum mă refer la permise de conducere și tot ce este legat de cele două compartimente din subordinea Instituției Prefectului, expiră pe data de 7 iunie. Deci toți cei cărora le-a expirat permisul de conducere sau orice fel de autorizație de circulație, etc., să nu aștepte până în 7 iunie, când va fi aglomerație. Să vină cât mai repede și să solicite documentele noi, ca să evităm aglomerația” , este apelul prefectului. 

Folosirea în continuare a documentelor expirate în perioada în care s-a aplicat starea de alertă e posibilă fiindcă, așa cum stabilește Legea 55/2020, „valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, scrie Avocat.net. 

Măsura se aplică în cazul, printre altele, documentelor de identitate (buletin/ card de identitate, viză de flotant etc.), permisele auto și, în anumite cazuri, autorizațiile de circulație provizorie.

Sursa foto: https://www.drpciv.ro/

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.