POLITICA 7 decembrie 2020

Ludovic Orban: Am luat decizia să-mi depun mandatul de prim-ministru

de Covasna Media | 584 vizualizări

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. El şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieir PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv.

”Pe 6 decembrie cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor. Am luat decizia astăzi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern. România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea şi dezvoltarea României. Decizia mea arată că nu mă cramponez în funcţia de premier”, a declarat Orban.

Executivul a anunţat în urmă cu puţin timp că Ludovic Orban susţine la ora 19:00 o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Anunţul vine pe fondul informaţiilor potrivit cărora şeful Executivului ar intenţiona să demisioneze.

Informaţiile vin în condiţiile în care PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a admis luni că prezenţa slabă la vot ar fi putut fi determinată de faptul că mulţi oameni sunt pur şi simplu nemulţumiţi – de el, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate. 

Tot luni, Iohannis a subliniat că rezultatele alegerilor arată că nu există un câştigător clar ar acestor alegeri, iar dacă ne uităm pe rezultatele provizorii momentan vedem că PNL în 2016 obţinuse 20%, acum a obţinut 25%, deci o creştere clară. USR între timp, împreună cu PLUS a obţinut în 2016 8%, între timp au 15%, evident o creştere, iar PSD, care obţinuse 45% în 2016, a scăzut dramatic la 29%.

El a precizat că se cristalizează o coaliţie de centru dreapta care va putea să propună un Guvern de coaliţie şi a anunţat că în câteva zile va convoca consultări cu partidele care au obţinut mandate în noul Parlament.

Marţi, la ora 17:00, preşedintele ar urma să se întâlnească cu lideri liberali şi cu membri ai Guvernului. 

News.ro

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.