POLITICA 21 iunie 2011

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu: „Sper cu tărie că nimeni nu-şi doreşte un Kosovo în Covasna şi Harghita”

de Covasna Media | 596 vizualizări

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a declarat ieri că se poate ajunge la conflicte violente dacă politicienii vor încerca să folosească electoral problemele etnice ale zonei.

"Cred şi sper cu tărie că nici politicienii maghiari, nici anumite forţe ultra-naţionaliste şi extremiste, chit că sunt maghiare, chit că sunt româneşti, nu-şi doresc un Kosovo în Covasna şi Harghita, nu-şi doresc sânge pe străzi, nu-şi doresc bombe şi nu-şi doresc o violenţă care nu mai poate fi ţinută în frâu. Dacă va fi, va rămâne ori să ne batem ca orbii, ori să plecăm fiecare către o zonă mai liniştită, ori din ţară, ori din străinătate", a declarat, luni, preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

Pe de altă parte, liderul PDL Covasna s-a arătat profund nemulţumit de modul în care atât Puterea, cât şi Opoziţia manipulează etnic populaţia din Covasna şi din Harghita.

"Nu-mi place să aud vorbindu-se la Bucureşti despre tensiunile din Covasna. Am alergie când se manipulează etnic populaţia din Covasna şi din Harghita, fie că e vorba de români, fie că e vorba de maghiari. Politicienii de ambele părţi ale baricadei, uneori şi cei de la Putere, şi cei din Opoziţie manipulează. Şi cei români, şi cei maghiari", adaugă Manolăchescu, într-o intervenţie la Realitatea TV. "Orice picătură aruncată într-un pahar de apă la Bucureşti devine un tsunami în Covasna şi Harghita", spune Manolăchescu.

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a declarat Mediafax, referitor la afirmaţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, conform căreia "nu este exclus ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă", că de data aceasta UDMR şi în special preşedintele Kelemen Hunor au picat în capcana retoricii naţionaliste a partidelor din opoziţie, precum şi a unor televiziuni.

"E păcat pentru că sunt convins că preşedintele Kelemen nu-şi doreşte un Ţinut Secuiesc segregat, bombardat, plin de sânge, ci cred că îşi doreşte un Ţinut Secuiesc sau o regiune liniştită, calmă, prosperă din toate punctele de vedere", a spus liderul PDL Covasna.

Manolăchescu a subliniat că, dacă liderii UDMR vor "un viitor Kosovo", să spună foarte clar de la început că acesta este ţelul.

"Cred că ăsta este ţelul, totuşi, pentru care militează Kelemen Hunor şi UDMR, pentru o regiune liniştită şi prosperă. Dacă nu acesta este şi, practic, se doreşte un viitor Kosovo, atunci măcar să spună foarte clar de la început că ăsta este ţelul şi ştim cu toţii ce avem de făcut: ori punem mâna pe arme, ori plecăm către alte zone, mai liniştite, ale ţării sau ale lumii", a spus el.

Preşedintele PDL Covasna a adăugat că ţelul comun, al românilor şi al maghiarilor deopotrivă, ar trebui să fie construirea unui ţinut, a unei regiuni sau a unei ţări în care cu toţii să se simtă bine şi cu toţii să se simtă acasă.

"Nu aş vrea să am senzaţia că am pierdut ceva, cum nici maghiarii n-aş vrea să aibă senzaţia că pierd ceva", a conchis Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 21

Adaugă comentariu
Andreeea, 22 iunie 2011
Felicitari Dan pentru felul lui de a fii...si felicitari partidului din care face parte :)
Bogdan, 22 iunie 2011
Covasna trebuie sa faca parte din Regiunea Centru....nici de cum din Tinutul Secuiesc....
Mihaella, 22 iunie 2011
Nu vrem autonomie in Covasna....tot respectul pentru Dan pentru pozitia ferma pe care si-a manifestat-o si raspunsurile prompte la acuzatiile care i s-au adus in legatura cu declaratiile lui....
Aurel, 22 iunie 2011
Cred ca cei din Bucuresti ar trebui sa consulte mai mult PDL Covasna in legatura cu problemele cu maghiarii. Noroc ca s-a schimbat liderul partidului, ca in ultimii ani, fostul presedinte n-a ridicat citeste integral
Victor, 22 iunie 2011
Singurul raspuns adevarat la amenintarile UDMR-ului l-a dat Dan...bravo Dane! Te stiam un om cu coloana vertebrala, si prin ceea ce ai facut acum mi-ai intarit parerea despre tine.
Joszy, 22 iunie 2011
Politicienii nostrii au o singura placa, si pe aia o repeta la nesfarsit. Tampenia asta, cu tinutul secuiesc, poate mai tine pe la unii maghiari extrem de nationalisti, dar la tineri si la cei care au citeste integral
Titi, 22 iunie 2011
In sfarsit cineva care a avut curajul sa puna punctul pe i. De politicieni ca tine are tara nevoie, care au curaj si nu le e frica sa vorbeasca!
Viorel, 22 iunie 2011
Bravo Dane! Esti singurul politician roman care a avut curajul sa traga un semnal de alarma. Manipularea UDMR-ului trebuie sa inceteze, la fel si manipularea USL-ului, ca altfel s-ar putea ajunge la citeste integral
Miko, 22 iunie 2011
Saracia si foametea naste razboaie,toate tarile stau pe un butoi cu pulbere.Razboi nu va mai fi,ca cel din 44,dar sunt convins ca guvernele lumii ne pregatesc ceva mult mai greu,ceva din care se va citeste integral
ion, 21 iunie 2011
asa cum a zis si dl. Daragus din Balvanyos ca e de preferat ca actualul mod de administrare prin judete sa ramana la fel caci oamenii s-au obisnuit si nu au de pierdut nici maghiarii nici romanii daca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.