POLITICA 24 iulie 2012

Liderul PDL Covasna: „Mă îndoiesc că Ponta va trata Covasna şi Harghita la fel ca pe Gorj”

de Mediafax | 620 vizualizări

Dan Manolăchescu spune că premierul Victor Ponta evită să se întâlnească cu locuitorii judeţului Covasna.

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, spune că se îndoieşte că premierul Victor Ponta va trata judeţele Covasna şi Harghita la fel ca Gorjul, având în vedere că în perioada când „socialiştii” au fost la putere cele două judeţe au decăzut economic şi totul s-a bazat „pe o gargară interetnică”.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a afirmat că premierul Victor Ponta evită să se întâlnească cu locuitorii judeţului Covasna.

Referindu-se la vizita premierului Ponta la Miercurea Ciuc (judeţul Harghita), Manolăchescu a declarat că nu este prima dată când acesta a ocolit întâlnirea cu locuitorii judeţului Covasna.

„Ultima dată, Victor Ponta s-a dus la cârciumă, chiar dacă una de patru stele, la Covasna, cu prefectul Codrin Munteanu şi deputatul Horia Grama. În orice caz, nu a dorit să se întâlnească cu locuitorii judeţului Covasna, ceea ce nu cred că e bine”, a spus liderul PDL Covasna.

Manolăchescu a menţionat că premierul Ponta a promis, la Miercurea Ciuc, că va trata Covasna şi Harghita la fel ca pe alte judeţe.

„Am auzit că va trata judeţele Covasna şi Harghita la fel cum va trata judeţul Gorj, de exemplu, însă mă îndoiesc din cel puţin două motive. Unul, pentru că timp de 20 de ani, cât au fost la putere în majoritate socialiştii, cele două judeţe au decăzut din punct de vedere economic fantastic de mult, totul s-a bazat numai pe o gargară interetnică, de conflict. Iar cealaltă chestiune este că în momentul de faţă, din câte ştiu, administraţia locală se plânge de lipsă de fonduri şi blocări în bugetele alocate către comunităţile din cele două judeţe”, a afirmat Manolăchescu.

Preşedintele PDL Covasna şi-a exprimat speranţa că relaţia dintre administraţia locală din judeţ şi Guvern va fi una corectă şi instituţională întrucât comunitatea locală are nevoie să nu fie uitată şi „delăsată, aşa cum a fost atâta vreme”.

Premierul Victor Ponta declara, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că are obligaţia de a trata judeţele Covasna, Harghita şi Mureş „în mod absolut corect şi contructiv”, chiar dacă UDMR nu mai este la guvernare, spunând totodată că „este important ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlament”.

„Vreu să vă reamintesc că şi atunci când eram într-o mare bătălie politică cu Guvernul din care făcea parte şi UDMR am spus că cel mai important lucru este ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlamentul României, în structurile locale, să existe o reprezentare pentru că dacă laşi o minoritate în afara deciziei abia atunci se va radicaliza şi abia atunci extremiştii din toate părţile vor avea de câştigat. Repet, nu va exista din partea mea niciun fel de discriminare, dacă un primar este din Harghita sau Covasna faţă de unul de la Gorj sau de la Bacău, dacă e de la UDMR, PSD sau de la alt partid”, spunea Ponta.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.