POLITICA 29 iulie 2012

Liderii USL Covasna au votat pentru linişte, un trai mai bun si recâştigarea demnităţii

de Agerpres | 302 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, duminică, cu puţin timp înainte de a merge la vot, că această zi este decisivă pentru viitorul ţării şi pentru revenirea la 'normalitate'.

'Acum vin de la mănăstirea Valea Mare şi mă duc direct la vot cu gândul la fiica mea şi la viitorul tuturor tinerilor din ţara asta. Ziua de azi este decisivă pentru viitorul ţării şi sper că vom reveni la normalitate. Dar, în primul rând, votez pentru linişte în ţara asta', a declarat Horia Grama.

Preşedintele PSD Covasna a arătat că soarta ţării îi priveşte nu doar pe români, ci şi pe maghiarii care trăiesc în România, lansând un apel către toţi să-şi exercite dreptul democratic de vot.

La rândul său, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că a votat 'pentru terminarea scandalului şi pentru o viaţă normală'.

Acesta a mai spus că în cursul dimineţii prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost destul de scăzută comparativ cu restul ţării, dar şi-a exprimat convingerea că cetăţenii, indiferent dacă sunt români sau maghiari, sunt conştienţi de puterea votului şi nu vor risipi ocazia de a-l valorifica.

În judeţul Covasna sunt deschise 209 secţii de votare, cu patru mai multe decât la alegerile locale din luna iunie.

Prefectul Codrin Munteanu a precizat că numărul acestora a fost suplimentat în staţiunea Covasna, unde în această perioadă există un număr mai mare de turişti la odihnă şi tratament.

La referendumul de duminică pentru demiterea preşedintelui sunt aşteptaţi la urne un număr de 185.197 covăsneni înscrişi pe listele electorale permanente şi s-au tipărit un număr de 203.837 buletine de vot.

Pentru că meteorologii au anunţat în continuare vreme caniculară, Prefectura a luat măsuri ca fiecare secţie de votare să fie arondată unui medic, care va fi sunat să intervină în cazul în care situaţia va impune acest lucru.

Pentru organizarea referendumului din 29 iulie judeţului Covasna i s-au alocat 630.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.