POLITICA 15 decembrie 2008

Liderii PCM Covasna: UDMR poate munci şi din opoziţie

de Covasna Media | 729 vizualizări

Conducerea PCM Covasna consideră că UDMR poate munci şi din opoziţie în interesul comunităţii maghiare, şi este păcat că a ajuns până la a se „milogi” să intre la putere. „E păcat că au ajuns până la acest nivel în care ar fi dat orice să ajungă la putere. Noi, maghiarii, nu suntem genul care să ne milogim, ei s-au dus foarte departe şi se vede că alte interese erau în spate (...) Şi din opoziţie se poate munci frumos. Până acum la putere n-au dovedit nimic, pentru autonomie, pentru folosirea limbii maghiare, pentru facultăţi maghiare, n-am văzut nimic în acest sens. Şi din opoziţie se poate lucra, nu doar pentru interesele proprii, ci pentru naţiune”, a declarat preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef. În altă ordine de idei, liderul maghiar spune că PCM Covasna va sprijini UDMR ca ceea ce a promis Uniunea în campania electorală pentru comunitatea maghiară să fie dus la îndeplinire. „Acordăm tot sprijinul UDMR ca ce a promis în campania electorală să ducă la bun sfârşit. Îi sprijinim în orice activitate ce ajută la realizarea scopurilor comunităţii maghiare”, a afirmat Kulcsar. În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, afirma că maghiarimea din ţară ar fi mai câştigată dacă UDMR nu s-ar regăsi la guvernare, iar din poziţia de opoziţie această formaţiune s-ar putea chiar să se străduiască mai mult pentru comunitatea maghiară.

Mizează pe respectarea legilor

Totodată, liderul grupului parlamentar al UDMR, deputatul de Covasna Marton Arpad, apreciază că dacă legile vor fi respectate lipsa UDMR de la guvernare nu ar trebui să aibă influenţă negativă în plan local. „Dacă se respectă legile, banii nu vor fi direcţionaţi pe baze etnice, funcţionarii publici sunt angajaţi pe baza unui concurs, pe bază de competenţe, ca urmare teoretic n-ar trebui să se schimbe nimic pe plan local dacă legile vor fi respectate şi dacă cei veniţi la guvernare îşi respectă declaraţiile proprii legat de respectarea legii”, a declarat Marton Arpad. Duminică la prânz, liderul UDMR Marko Bela a declarat că în urma consultărilor cu conducerea Uniunii, aceasta nu acceptă oferta PD-L conform căreia să li se acorde câţiva secretari de stat în Guvern şi vor intra în opoziţie.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR maghiari PCM opozitie
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc, 15 decembrie 2008
eu cred ca maghiari chiar sunt genul de a se milogii ,din 1514 magiarii se milogesc intruna : la turci,la austrieci , la rusi incepand din 1918 cand a fost prima tara comunista dupa Rusia (Bela citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.