POLITICA 6 iulie 2018

Lider maghiar: Combaterea antiromânismului este împotriva maghiarilor

de Covasna Media | 854 vizualizări

Președintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsár-Terza József-György este de părere că un astfel de proiect de lege este anormal într-o țară democratică

Președintele  Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna Kulcsár-Terza József-György a comentat marți, în cadrul unei conferințe de presă proiectul de lege privind prevenirea și combaterea antiromânismului,  inițiat, săptămâna trecută, de parlamentari PMP și PNL și susținut de parlamentari de la mai multe partide, inclusiv PSD. Acesta a precizat faptul că o asemenea inițiativă este anormală într-o țară democratică și că este un proiect împotriva maghiarilor.

„Legea privind unele măsuri pentru  prevenirea și combaterea antiromânismului este împotriva maghiarilor. O lege când o faci, o faci pentru ceva, nu contra cuiva. Este anormal ca într-o țară democratică, cum se numește România,  pentru că din punctul meu de vedere nu este democratică nici în momentul de față, să ai o așa inițiatvă de lege. Dacă această lege s-ar adopta, dar eu sper că nu se adoptă, atunci temnițele politice trebuie redeschise. Nu poți condama pe cineva care a spus că vrea autonomia Ținutului Secuiesc, să arborăm steagul secuiesc, să îl ții în aceeași celulă cu un infractor care stă acolo pentru un omor", a declarat liderul PCM Kulcsár-Terza József-György, marți, în cadrul conferinței de presă.

Tot liderul PCM Covasna a mai menționat în cadrul conferinței de presă faptul că i s-ar fi părut normal ca proiectul să fie intiulat „Lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antiromânismului și antimaghiarismului".

„Era corect dacă spuneau în felul următor „Lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antiromânismului și antimaghiarismului". Acest proiect de lege nu e corect și sper din toată inima, inițiatorii să se răzgândească, să o retragă, pentru că nu e corect, sper să nu fie adoptată", a mai adăugat președintele PCM.

Proiectul de lege pentru combaterea antiromânismului, inițiat de către deputați PMP și PNL, susținut de parlamentari din cadrul mai multor partide, inclusiv de PSD, prevede închisoarea între 3 luni și 3 ani pentru persoanele care promovează în spațiul public idei sau doctrine antiromânești, în orice mod. Cei care constituie orice fel de organizație cu caracter antiromânesc riscă închisoare între 3 și 10 ani.

Proiectul se află în dezbatere publică la Senat, iar Camera Deputaților este decizională.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.