POLITICA 25 iulie 2012

La Referendum, PDL Covasna – absent motivat

de Covasna Media | 499 vizualizări

Democrat liberalii din judeţ îşi îndeamnă membrii şi simpatizanţii să nu valideze prin prezenţă referendumul pentru demiterea preşedintelui.

Toate organizaţiile locale ale PDL Covasna au decis că cea mai bună soluţie pentru referendumul de duminică este absenţa de la vot.

“Nu putem valida prin prezenţă o lovitură de stat parlamentară şi un scrutin aflat sub nişte auspicii mai urâte decât cel al comuniştilor din 1946. Lanţul de ilegalităţi comise de guvernarea USL ştirbeşte într-atât democraţia încât votarea devine o unealtă în mâinile celor aflaţi la guvernare”, a declarat preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

Coordonatorul de campanie judeţeană, Codruţ Opaiţ, face apel la toţi membrii şi simpatizanţii PDL să absenteze de la vot, însă să fie vigilenţi şi prezenţi în apropierea secţiilor de votare pentru a preîntâmpina orice tentativă de fraudare.

“Faptul că nu vom vota nu înseamnă că va fi o zi liberă pentru noi. Organizaţiile şi simpatizanţii noştri sunt mobilizaţi pentru a semnala orice neregulă în ziua votului. În afară de oamenii din secţiile de votare, vom avea şi observatori “externi”, în afara secţiilor, care vor fi atenţi la orice încercare a alegătorilor de a ieşi din legalitate”, a delcarat Opaiţ.

Primvicepreşedintele PDL responsabil de secţiile de votare, Cosmin Boricean, a declarat că atenţia reprezentanţilor PDL va fi una sporită. “Vom fi foarte atenţi în special la prezenţa oficială la vot pentru a vedea evoluţia numărului celor care se prezintă la urne. Vom avea maşini şi oameni pe traseele importante pentru a preîntâmpina votul multitplu prin turismul electoral. Singura şansă a USL să atingă cvorumul de 50%+1 este frauda, şi ei ştiu asta. Îi anunţăm să aibă grijă că şi noi ştim asta”, spune Cosmin Boricean.

Nu în ultimul rând, pre­şedintele OTPDL Covas­na, Răzvan Comăneci, a declarat că îi îndeamnă pe tinerii de dreapta din judeţ, care în număr mare au răspuns pozitiv şi când Flacăra democraţiei a ajuns în Covasna, să nu legitimeze prin votul lor acest abuz al actualului guvern, care doreşte prin orice mijloace să preia puterea totală.

„Fac un apel la tinerii de dreapta din judeţ, despre care ştiu că sunt mulţi la număr, să nu meargă la vot duminică pentru că prin prezenţa lor la urne ar valida un referendum care încă din start a fost abuziv. De asemenea, îi rog ca în cazul în care observă activităţi ieşite din comun în apropierea secţiilor de votare, să anunţe organele de ordine“, a declarat  Răzvan Comăneci.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.