POLITICA 24 februarie 2014

Klaus Iohannis: negocierile cu PSD au eșuat. Delegația Permanentă a PNL ar putea decide marţi ieșirea din Guvern

de Covasna Media | 447 vizualizări

Miniștrii liberali își vor depune miercuri mandatele, spun surse politice. Prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis a spus luni, într-o conferință de presă, că negocierile dintre liberali și PSD au eșuat.

„Această situație va fi adusă în dezbaterea delegației permanente a PNL, care va avea loc marţi, probabil în jurul orei 19.00. Acolo se va trage o concluzie”, a mai spus el.

În opinia sa, Delegația Permanentă a PNL va constata de asemenea că „negocierile au eșuat și că nu mai putem continua în această manieră”.

„Probabil un prim pas va fi retragerea miniștrilor noștri din Guvern. Dacă se ia o astfel de decizie, miniștrii noștri nu vor mai participa mâine la ședința de Guvern”, a spus Klaus Iohannis.

El a mai spus că acest lucru nu înseamnă neapărat ruperea USL, dar „e un prim pas”.

E puțin probabil ca Delegația Permanentă să decidă retragerea miniștrilor și sprijin pentru Guvernul USD, a spus Klaus Iohannis. În opinia sa, este mai probabil ca retragerea miniștrilor să fie însoțită de un vot împotriva Guvernului.

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care surse PNL declarau că miniștrii liberali urmează să-și depună miercuri mandatele, deoarece decizia trebuie luată în Delegația Permanentă de mâine a partidului.

Președintele PNL este în acest moment într-o vizită în Austria. Crin Antonescu urmează să se întoarcă mâine în țară.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.