Împreună pentru o comună puternică
Locuitorii comunei Ozun își vor alege primarul în data de 27 iunie, după ce edilul Ráduly István a devenit prefect al județului. Candidatul UDMR la funcţia de primar al comunei este economistul Bordás Enikő. Născută în Ozun, și-a terminat studiile universitare la ASE București, are o familie frumoasă, este mama a doi copii adulţi. Lucrează de aproape 15 ani în cadrul Primăriei Ozun, fiind responsabilă pentru bugetul autorității locale, dar și pentru implementarea proiectelor noi și în derulare. O femeie cinstită și hotărâtă, care lucrează în mod consecvent, persistent și eficient pentru dezvoltarea comunei Ozun.
Până acum nu v-ați implicat în viața politică. Acum de ce ați decis să candidați la postul de primar la alegerile parțiale din 27 iunie?
Într-adevăr, până acum am contribuit la dezvoltarea comunei folosind studiile mele în domeniul economiei. De mai bine de 14 ani lucrez ca șef birou financiar-contabil în cadrul Primăriei Ozun, unde avem o echipă fantastică. Cred că în urma efortului nostru comun se văd rezultatele: toate cele 7 localități care aparțin de comuna noastră au trecut printr-o transformare semnificativă. Să ne gândim, doar acum câțiva ani câte străzi neasfaltate aveam, care acum sunt modernizate, asfaltate. Una dintre cele mai mari realizări din ultimii ani este implementarea rețelei de apă potabilă și canalizare în localitățile Ozun, Sântionlunca, Lisnău și Bicfalău. În aceste sate, în aproape fiecare gospodărie curge apă curată la robinet! Tocmai de aceea am decis să candidez pentru că sunt convinsă că trebuie să continuăm aceste investiții. Cred că este un moment potrivit de a folosi experiența mea profesională în beneficiul comunității noastre. Am avut ocazia să cunosc activitatea Primăriei, să urmăresc toate proiectele aflate în derulare și știu cum trebuie duse la succes pentru ca în viitor să avem o comună modernă, unde e bine să trăim, o comună de care să fim mândri.
De ce ați ales să candidați din partea UDMR?
Mie îmi place să lucrez în echipă, iar în anii trecuți am văzut că UDMR Covasna este o echipă puternică pentru care contează viitorul comunității. UDMR este acum prezent și la guvernare, conduce trei ministere: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Tineretului și Sportului. Eu cred că este în beneficiul întregii comunități că avem la cine să apelăm în București! Echipa UDMR ne susține proiectele de dezvoltare, atât la nivel județean, cât și la nivel național.
Există puține femei în aceste funcții de conducere...
Cred că nu are importanță dacă cineva se naște femeie sau bărbat, importante sunt rezultatele! În ultimii 14 ani am învățat din propria experiență că ne putem îndeplini planurile cu muncă asiduă. Dacă vrem să lucrăm pentru comunitate trebuie să o facem cinstit și perseverent. Eu voi lucra în continuare pentru dezvoltarea comunei Ozun. În prezent avem 10 proiecte în derulare, finanțate din fonduri europene și guvernamentale. Împreună cu colegii mei, în permanență căutăm oportunități de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a comunei. După mulți ani de pregătire, acum câteva săptămâni am reușit să semnăm contractul de finanțare pentru cel mai mare proiect al comunei: realizarea rețelei de gaze naturale în comuna Ozun. Până în anul 2023, peste 1.800 de gospodării vor fi racordate la rețea. Vorbim de o finanțare de 7,5 milioane de euro obținută din fonduri europene. Este un proiect care ne face viața mai ușoară și mai confortabilă! Vom construi drumul comunal DC16A, care include și podul din Sântionlunca, vom înființa o creșă și o grădiniţă cu program prelungit în Ozun, pentru ca părinții să nu fie nevoiți să ducă copiii în alte localități. Vom moderniza toate instituțiile de învățământ din comună, vom reabilita Casa de cultură din Lisnău și clădirea fostei Primării. Vom amenaja parcuri și locuri de joacă, unde familiile cu copii mici se pot distra. Totodată modernizăm cabinetele medicale din comună, suplimentăm serviciile din cadrul lor, pentru ca localnicii să nu fie nevoiți să plece în alte localități pentru îngrijire medicală.
Suntem foarte mândri că satul Bicfalău are peste 40 de conace. Datorită acestui fapt putem propune ca acest sat să fie inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar în același timp trebuie să ajutăm proprietarii conacelor în conservarea lor și introducerea în circuitul turistic al zonei. Sprijinim în continuare și ONG-urile și unitățile de cult prin finanțarea proiectelor din bugetul local tocmai pentru a susține viața culturală a comunei.
Am mai putea continua această listă, dar obiectivul nostru este să construim în continuare nu numai infrastructura ci, să consolidăm și comunitatea locală, păstrând cultura, identitatea, tradițiile noastre. Pe lângă aceasta este important ca tinerii să găsească posibilități de a se realiza aici, și să îmbunătățim calitatea vieții în comunitatea noastră în fiecare zi! Așadar, vă rog să mă susțineți cu votul d-voastră pe data de 27 iunie pentru a putea duce la bun sfârșit aceste proiecte!
Comandat de UDMR, Editat de Rekada Reff Srl, cod AEP 53210003