POLITICA 25 iunie 2010

Horia Grama, reales președinte al PSD Covasna

de Covasna Media | 492 vizualizări
Contracandidatul său, primarul Gheorghe Marin, a obţinut 41 din cele 125 de voturi exprimate (32,8%) Cei 125 de delegaţi ai organizaţiei PSD din judeţul nostru și-au ales ieri conducerea: cu 84 de voturi, președintele Horia Grama a rămas în fruntea partidului, în timp ce contracandidatul lui, Gheorghe Marin, primar la Barcani, s-a apropiat vertiginos de jumătate din voturile exprimate, atrăgând 41 dintre opţiunile votanţilor. Tot ieri au fost aleși primvicepreședinte primarul din Vâlcele, Dumitru Marinescu, precum și vicepreședinţii

Contracandidatul său, primarul Gheorghe Marin, a obţinut 41 din cele 125 de voturi exprimate (32,8%)

Cei 125 de delegaţi ai organizaţiei PSD din judeţul nostru și-au ales ieri conducerea: cu 84 de voturi, președintele Horia Grama a rămas în fruntea partidului, în timp ce contracandidatul lui, Gheorghe Marin, primar la Barcani, s-a apropiat vertiginos de jumătate din voturile exprimate, atrăgând 41 dintre opţiunile votanţilor. Tot ieri au fost aleși primvicepreședinte primarul din Vâlcele, Dumitru Marinescu, precum și vicepreședinţii și membrii consiliului judeţean.

Deputatul social-democrat le-a mulţumit tuturor delegaţilor, atât celor care l-au votat cât și celor care nu făcut acest lucru, subliniind că dorinţa lui este de a ţine organizaţia unită și de a obţine victorii mai clare și rezultate mult mai bune.

Obiective pentru următoarele alegeri

În cadrul prezentării raportului de activitate al ultimilor ani și legat de viitoarele alegeri, Horia Grama a făcut o trecere în revistă a rezultatelor obţinute cu ocazia alegerilor locale, parlamentare și prezidenţiale, arătând că dorinţa lor este de a păstra bastioanele câștigate și pe cei 7 primari aleși la ultimele locale, dar totodată de a mări numărul de membri de la aproape 3.000 în prezent la 5.000 și cu atragerea inclusiv a simpatizanţilor maghiari.

În contextul prezidenţialelor, deputatul a remarcat că „UDMR ne-a tras-o din nou”, făcând campanie pentru PSD numai în ultimele trei zile ale celui de-al doilea tur, din câte afirmă el.

„Ne propunem să menţinem bastioanele câștigate, dar totodată ne propunem să avem la alegerile locale viitoare și consilieri în localităţile preponderent maghiare. Sunt și simpatizanţi de etnie maghiară, probabil nu ne-am ocupat noi foarte mult, dar și în rândul electoratului maghiar sunt simpatizanţi ai stângii, ai dreptei și acum după guvernarea asta de dreapta probabil că există foarte mulţi simpatizanţi și în rândul maghiarilor pentru PSD, și mai ales pentru stânga, pentru social-democraţie. O să ne interesăm mai atent în toate localităţile și o să încercăm să găsim acei simpatizanţi care vor să activeze în PSD. Ne dorim să avem reprezentanţi în toate localităţile judeţului, indiferent de etnie”, a declarat Horia Grama.

Conferinţa Judeţeană a PSD Covasna l-a avut drept invitat pe vicepreședintele partidului, Constantin Niţă, președintele Victor Ponta neputând ajunge, deşi îşi anunţase iniţial prezenţa.

Semnale pentru UDMR...

Vicepreședintele Constantin Niţă a afirmat că, în opinia lui, ar fi timpul ca cei de la UDMR să primească un semnal, întrucât 20 de ani au stat destul la putere.

„Poate ar fi bine să se obișnuiască cu opoziţia (...) Cred că este bine să le spunem celor de la UDMR că există maghiari care sunt social-democraţi, care sunt liberali, care au poate și alte orientări politice, și este timpul poate să fie în opoziţie să vadă și ei cum este atunci când nu te ascultă nimeni.

Pentru că până acum ei au fost ascultaţi de majoritatea partidelor politice, de voie sau de nevoie, pentru că neînţelegerile dintre români conduc la asemenea compromisuri, și cred că și pe scena politică românească și la nivel naţional ar trebui să încheiem odată aceste neînţelegeri, mai ales atunci când este vorba de interesul naţional”, a mai spus acesta.

Alte linii trasate la Conferinţa de ieri se referă la întărirea organizaţiilor de femei și de seniori, precum și o deschidere mai largă spre tineri – sens în care s-a propus înfiinţarea unei Asociaţii pentru Tineret prin care să fie finanţate și sprijinite mult mai intens acţiunile de tineret.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
Perdi Mihai, 28 octombrie 2010
Cum sa procedez daca vreau sa fiu membru P.S D. Cu stima Mihai.
Janos Iuhas, 28 iunie 2010
Aveţi numărul domnului Baciu şi-l puteţi suna domnule Holospin. :)
Costel Holospin, 28 iunie 2010
Alegeri la un Birt ? Eu nu cred, si nici nu am auzit de asa ceva, poate vreo intalnire mai neoficiala, credeti-ma ca eu nu stiu de asa ceva, dar cu siguranta Dan Manolachescu nu ar accepta asa ceva, citeste integral
Janos Iuhas, 27 iunie 2010
Despre alegerile din PD, la un birt din Întorsura de ce nu ziceţi? Este probabil "clasa în plus" domnule Costel Holospin? Să fie clar, domnul Manolăchescu este o valoare, multe idei ale sale citeste integral
Costel Holospin, 26 iunie 2010
"Eu cred ca ar trebui sa ne uitam bine la ceafa si la silueta lor si nu vom mai avea nevoie de cuvinte".
bulisor, 25 iunie 2010
Pacat ca nu a iesit Marin presedinte, asta la prima betie reforma toata clasa politica din judet.La trecutul lui are experienta in toate domeniile ,un pupincurist mai mare ca el nu mai exista.Ma mir citeste integral
Primar_la_Hetea, 25 iunie 2010
Emanuel nu e "dinastia mea de partid", sa nu crezi ca sustin psd-ul, pe grama, si pe acolitii lui. Dar cand zici ca pdl are presedinte de 100 ori mai competent, ma bufneste rasul.
Costel Holospin, 25 iunie 2010
Indiferent despre ce partid ar trebui eu sa vorbesc, PNL, PDL, ambele sunt cu multe clase deasupra PSD, cel putin acolo s-a miscat ceva, liderii, Marius Obreja si Dan manolachescu sunt mai tineri si citeste integral
Emanuel, 25 iunie 2010
@ Primar_la_hetea, stimate domn, va asigur ca la PNL si PDL avem presdinti de 100 de ori mai capabili decat la dinastia dvs de partid unde liderii locali se mentin pe pozitii 10-20-30 de ani.. citeste integral
maryamagdalena10, 25 iunie 2010
Ai dreptate Primar_la_Hetea. Si-a facut plinul domnul primar Marinescu atata timp cat merge foarte bine balastiera si iese lozul cel mare. conteaza comuna?.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.