POLITICA 18 martie 2010

Horia Grama îi recomandă lui Tokes Laszlo să-și scoată „dracii securiști”

de Covasna Media | 629 vizualizări
Liderul PSD Covasna acuză afirmaţiile făcute de episcopul europarlamentar Tokes cu ocazia zilei de 15 martie Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că una dintre cele mai ofensatoare acțiuni care au avut loc cu ocazia zilei de 15 martie a fost poziția episcopului europarlamentar Tokes Laszlo, care a spus în acest context că autonomia este sinonimă cu libertatea. „Îl întreb pentru românii de aici ce este această autonomie?

Liderul PSD Covasna acuză afirmaţiile făcute de episcopul europarlamentar Tokes cu ocazia zilei de 15 martie

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că una dintre cele mai ofensatoare acțiuni care au avut loc cu ocazia zilei de 15 martie a fost poziția episcopului europarlamentar Tokes Laszlo, care a spus în acest context că autonomia este sinonimă cu libertatea. „Îl întreb pentru românii de aici ce este această autonomie? Pentru români asta înseamnă restrângerea drepturilor și spectrul de a deveni străini în țara lor”, a spus Horia Grama.

Potrivit liderului social-democrat, învățarea limbii maghiare este în principiu o chestiune bună, însă nu se poate impune acest lucru în mod obligatoriu și limba oficială a țării este româna, nu maghiara.

Grama a arătat că o oficializare a limbii maghiare ar duce la epurarea tuturor românilor din administrație, întrucât li s-ar cere să cunoască maghiara nu numai la nivel de vorbit, ci și scris și citit.

Cea mai gravă afirmație a lui Tokes Laszlo i s-a părut însă președintelui PSD Covasna cea în care spune că „Eu mă mir cum dânșii nu își dau seama. O parte din dânșii își dau seama, dar ceilalți probabil au fost implantați aici în instituțiile de autoguvernare și probabil au un ordin necunoscut, ascuns, de undeva, să nu folosească limba locuitorilor”. Drept răspuns, Grama i-a recomandat lui Tokes ca atunci când mai vine pe aici, să se ducă la un anume preot să-i scoată „dracii securiști din el”.

„Această declarație a lui Tokes are iz securist, nu s-a mai pomenit așa ceva, să spună că noi am fost implantați aici. Am fost implantați aici de părinții noștri, nu de gândirea lui deformată și după cum dă dovadă securistă. I-aș recomanda când mai vine pe aici să treacă pe la preot să-l calce un pic să-i scoată dracii securiști din el, care îi provoacă un astfel de discurs”, a conchis Grama.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 22 martie 2010
Sunt destui care spun că Grama e om bun şi a făcut multe pentru a ajuta zona care l-a făcut demnitar prin alegere şi distribuire. El nu e destul de umil cu udemeriştii şi nici extremist citeste integral
V, 21 martie 2010
Bravo D-le Grama... N-ati reusit sa va abtineti o luna sa atrageti atentia opiniei publice cu o alta abratie a voastra...
Primar_la_Hetea, 19 martie 2010
Uite de data asta nu ma refeream la L Tokes , ma refeream la Grama ( sunt convins ca ai o pare buna despre el :-))Omul asta in afara sa se vaite in presa locala mai stie altceva ?
Janos Iuhas, 19 martie 2010
Poate te referi la Tokes Ladislau, Primar_la_Hetea, că Grama e om normal, are prieteni unuguri.
Primar_la_Hetea, 19 martie 2010
Nu-i mai luati in seama pe politicienii astia de 2 bani, care ne "reprezinta" si "lupta" pentru drepturile noastre. Nu fac decat sa strice relatile dintre romani si unguri.
antonescu, ion, 19 martie 2010
Limba maghiara s-a oficializat odata cu Legea administratiei publice locale a lui Nastase si "Ilici". De atunci ungurasii pot face ce vor prin Ardeal.Placute bilingve, vorbit la primarii si in citeste integral
victorya, 19 martie 2010
e foarte bine sa intelegi maghiara dar de aici si pana la a ti se impune sa cunosti obligatoriu aceasta limba e diferenta de la cer la pamint si ...acasa e oriunde in Romania pentru orice roman!!!! la citeste integral
gigi, 19 martie 2010
D-l Grama a fost plantat intradevar in acest judet asemenea miilor concetateni veniti de dincolo de carpati. Se stie foarte bine ca li se acordau locuri de munca, locuinte si ajutor banesc. Cei care citeste integral
oblio, 19 martie 2010
Asa este dl. Grama. Ati fost plantati aici de parintele vostru Ceausescu. (Cel putin marea majoritate, Grama in orice caz)
rembrandt, 19 martie 2010
d-l grama nici nusta in judet ce tot vorbeste.referitor la preotul acela care scoate draci,el face hokus pokus pentru bani ca toti preoti ortodocsi care pacalesc enoriasi ptr.bani.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.