POLITICA 5 martie 2014

Guvernul Ponta III a depus jurământul

de Covasna Media | 473 vizualizări

Miniștrii cabinetului Ponta III au depus jurământul la Cotroceni, miercuri seară, la o oră după ce preşedintele Traian Băsescu anunțase că va valida noul guvern care a trecut marți de votul Parlamentului. Blocajul instituțional ce amenința viața politică din România a fost înlăturat după ce premierul și președintele au ajuns la un compromis.

În timpul ceremoniei, președintele a fost relaxat și a fost văzut zâmbind sau schimbând câteva cuvinte cu cei din jur.

În discursul de la încheierea ceremoniei, președintele a salutat că sunt atât de mulți miniștri tineri în Executiv, dar a salutat și revenirea UDMR la guvernare, pe care, invocând propria experiență, i-a numit „aliați de nădejde”. Președintele le-a dorit succes noilor miniștri și le-a urat o „guvernare cât mai eficientă”, subliniind că principala problemă a României este creșterea competitivității.

„Șampanie n-am, că premierul mi-a dat un buget mic!”, a spus în final președintele, râzând. „Discutați cu el, să vă dea la Palatul Victoria!”, i-a îndemnat Traian Băsescu pe noii miniștri.

„În cursul zilei de astăzi am avut o nouă discuţie cu premierul Ponta. Am ajuns la un acord. E un acord verbal, nu cred că nu îl va respecta. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, în consecinţă eu voi valida azi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament. Sper că aşa cum eu îmi respect partea din acord şi partea din acord care revine guvernului să fie respectată în termenii stabiliţi”, a declarat Traian Băsescu înainte de ceremonia de învestire.

Vezi AICI lista completă a noilor miniştri.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
costel, 6 martie 2014
SI CUM DRACU AU JURAT? JUR SA-MI FUR TARA CAT MAI MULT SI CAT MAI DES SI SA SARACESC CAT MAI MULTI CETATENI AI ACESTEI TARI. ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU CRED CA ASTA A FOST JURAMANTUL LOR
lili, 5 martie 2014
1. Presedintele Basescu: "Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, în consecinţă eu voi valida azi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament." Victor Ponta intrebat mai tarziu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.