POLITICA 18 ianuarie 2020

Guvernul a aprobat schimbarea subprefectului de Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 4355 vizualizări

Guvernul se pregătește să schimbe și subprefectul din județul Covasna, după ce în urmă cu o lună a învestit în funcție și un nou prefect.

Astfel se arată într-o Hotărâre discutată și adoptată în ședința din 16 ianuarie, prin care se propune „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Covasna de către domnul Radocea Necolae-Viorel”, potrivit site-ului Guvernului.

Informația ne-a fost confirmată și de liderul PNL Covasna, Olimpiu Florian, care spune totuși că deocamdată nu este public numele noului subprefect și că va fi dezvăluit săptămâna viitoare, în mod oficial.

Suntem partidul de la Guvernare și ne dorim să avem în Prefectură oameni din partidul din care facem parte. Fostul subprefect, că deja putem să spunem fostul, nu îndeplinea, din punctul nostru de vedere, condițiile pentru a ocupa această funcție și nici nu avea competențele necesare. (...) Cu siguranță va urma cineva din partidul nostru. (...) Noi suntem foarte îndreptățiți să avem subprefectul și de fapt eram să avem și prefectul. Cu siguranță cel care va fi numit subprefect va ajuta mult activitatea din Prefectură. De fapt, prefectul numit are nevoie de ajutor din partea noastră”, a declarat sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

Astfel de hotărâri, de schimbare a subprefecților, au fost adoptate în aceeași ședință și pentru județele Brăila, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Ilfov, Maramureș, Vrancea și municipiul București.

În urmă cu o lună, la nivelul județului Covasna, a fost învestit în funcție un nou prefect, Iulian Todor, propunerea PMP Covasna. Acesta l-a înlocuit în funcție de Sebastian Cucu, numit la sugestia PSD, în 2014. 

FOTO: (de la stânga la dreapta: deputatul PMP Alexandru Teacă, senatorul PMP Gheorghe Baciu, noul prefect Iulian Todor și subprefectul înlocuit - Necolae Radocea). 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.