POLITICA 10 decembrie 2012

Guruianu, atac dur la Antal

de Agerpres | 591 vizualizări

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Antal Árpád în care îi reproşează mesajele anti-româneşti din campania electorală.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, consilierul local Mădălin Guruianu, i-a adresat primarului municipiului Antal Árpád (UDMR) o scrisoare deschisă prin care îi reproşează că a făcut declaraţii 'deplasate' în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, dar şi că a încercat să manipuleze opinia publică.

Guruianu menţionează că una dintre cele două greşeli „flagrante”, „foarte grave” şi „nepermise” pe care primarul le-a comis o reprezintă „incitarea la exclusivism etnic”, respectiv afirmaţia din timpul campaniei electorale, potrivit căreia nu vrea să aibă un deputat român în Sfântu Gheorghe şi că cine nu va vota cu UDMR „îi va întări pe români”.

„Această declaraţie deplasată nu vă face cinste şi va intra în seria declaraţiilor ruşinoase şi periculoase pentru Sfântu Gheorghe. Ruşinoasă, pentru că nu mi-aş fi imaginat vreodată că dumneavoastră credeţi că românii trebuie priviţi ca nişte paria ai societăţii, ca nişte cetăţeni 'de mâna a doua', care nu ar trebui, Doamne fereşte, să fie reprezentaţi! şi care în niciun caz nu ar putea reprezenta întreaga comunitate. Un maghiar poate, după logica dumneavoastră, să facă asta, dar un român, niciodată. Cât de greşit, domnule primar! (...) Am crezut în buna dumneavoastră credinţă şi în meritocraţie, nu în etnocraţie. Dar m-am înşelat (...) Să veniţi cu o replică atât de şovină ca 'nu vreau în Sfântu Gheorghe deputat român' m-a făcut să-mi dau seama că în ciuda vorbelor care păreau normale, ascundeţi o gândire retrogradă şi profund greşită. Şi meritaţi consecinţele legilor antidiscriminare”, se arată în scrisoarea deschisă.

Madălin Guruianu îi mai reproşează primarului Antal Árpád faptul că, invocând rezultatele alegerilor locale din vară, s-a erijat în cel mai „reprezentativ reprezentant” al românilor din Sfântu Gheorghe cu scopul de a manipula opinia publică. Guruianu a ţinut să îi atragă atenţia lui Antal Árpád că voturile obţinute la alegerile locale din partea a circa 2.000 de români reprezintă aprecierea calităţilor sale edilitar gospodăreşti şi nicidecum nu-l legitimează ca 'purtătorul de cuvânt' al acestora. De asemenea, Guruianu îl atenţionează că el este cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii partidelor româneşti, prin urmare ar fi cel mai abilitat să vorbească în numele românilor din zonă.

„Sunteţi foarte departe de a fi cel mai reprezentativ pentru comunitatea românească din Sfântu Gheorghe, aş îndrăzni să spun că este chiar dimpotrivă, după această campanie în care aţi avut declaraţii regretabile. Dacă totuşi nu mă credeţi, comandaţi nişte sondaje de opinie sau aşteptaţi următoarele alegeri. S-ar putea să aveţi parte de nişte surprize neplăcute”, conchide Mădălin Guruianu în scrisoarea deschisă postată şi pe facebook cu o zi înaintea alegerilor parlamentare.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 11 decembrie 2012
Dar domnule Guruianu,aceste declaratii le mentine inca din clipa investirii sale in scaunul de primar,abia acum le observati ?Sa nu uitam ca in final tot cu dusmanul UDMR va aliati,desi populatia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.