POLITICA 13 aprilie 2010

Gazda Zoltan despre PCM: „Am devenit al doilea mic UDMR“

de Covasna Media | 1198 vizualizări
Gazda a demisionat din funcţia de vicepreședinte al PCM Covasna, după realegerea în funcţie a preşedintelui partidului Szasz Jeno 13apr2010-gazdaVicepreședintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, a demisionat din funcţie după realegerea președintelui PCM, Szasz Jeno, și susţine că partidul și-a pierdut crezul și a devenit „al doilea mic UDMR”. Gazda Zoltan a declarat că în partid se petrec multe nereguli cu care nu este de acord și pentru care nu au militat la înfiinţarea partidului, prin urmare nu dorește să fie mâna prelungită a lui Szasz, la nivelul judeţului Covasna.

Gazda a demisionat din funcţia de vicepreședinte al PCM Covasna, după realegerea în funcţie a preşedintelui partidului Szasz Jeno

13apr2010-gazdaVicepreședintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, a demisionat din funcţie după realegerea președintelui PCM, Szasz Jeno, și susţine că partidul și-a pierdut crezul și a devenit „al doilea mic UDMR”. Gazda Zoltan a declarat că în partid se petrec multe nereguli cu care nu este de acord și pentru care nu au militat la înfiinţarea partidului, prin urmare nu dorește să fie mâna prelungită a lui Szasz, la nivelul judeţului Covasna.

„Când am înfiinţat PCM, era altfel, acum s-a schimbat totul, și oamenii, și crezul nostru nu mai este. Când am făcut acest partid am visat că va fi o formaţiune politică mult mai conștientă și care reprezintă comunitatea maghiară mult mai mult decât UDMR, dar din păcate am devenit al doilea mic UDMR”, a declarat Gazda, cu menţiunea că cine nu are aceeași părere cu Szasz Jeno e îndepărtat. Gazda s-a arătat mâhnit de situaţia existentă și spune că a luptat mult pentru acest ideal, dar i se pare acum că degeaba.

Rămâne membru PCM

În opinia lui, de vină pentru situaţia în care s-a ajuns este conducerea partidului, de aceea a renunţat la funcţie, dar spune că va rămâne membru PCM, în cazul în care nu cumva va fi dat afară.

Gazda Zoltan a mai spus că în prezent la nivelul organizaţiilor locale, judeţene nu se întâmplă nimic, membri nu au sarcini de îndeplinit și informaţiile nu circulă cum ar trebui.

Președintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szász Jenő, rămâne în continuare în fruntea partidului, după ce a fost reales sâmbătă seara, cu ocazia Adunării Naţionale a partidului.

Szasz Jeno nu a avut contracandidat și a fost reales cu 120 de voturi pentru, un vot anulat și trei voturi împotrivă.

Nu toţi membrii PCM au dorit să fie organizat Congresul PCM. Astfel, peste 30 de membri i-au adresat lui Szász Jenő o scrisoare în care îl rugau să amâne organizarea Adunării Naţionale, având în vedere că nu au primit încă motivarea Tribunalului Bucureşti, în urma litigiului, în care instanţa a admis "cererea de intervenţie formulată de Partidul Civic Maghiar Organizaţia Judeţeană Bihor".

Litigiul în cadrul partidului a apărut în martie 2009, când, la prima Adunare Naţională a partidului, mai mulţi membri marcanţi ai acestuia i-au reproşat lui Szasz Jeno că hotărârile adoptate nu sunt statutare, având în vedere că au primit drept de vot şi invitaţii, nu doar cei 144 de delegaţi pe care îi prevedea statutul.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.