POLITICA 21 februarie 2019

FOTO/VIDEO Declarație de intenție istorică, semnată la Consiliul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1496 vizualizări

Județele Covasna, Harghita și Mureș, mai aproape ca niciodată de modelul de autonomie din Tirolul de Sud

Consiliul Județean Covasna a găzduit joi, 21 februarie, evenimentul oficial de semnare a Declarației de Intenție pentru elaborarea acordului comun de cooperare între Tirolul de Sud, regiunea autonomă din Italia și județele Covasna, Harghita și Mureș. Documentul a fost semnat la finalul unei conferințe în care s-a vorbit despre bunele practici în Tirolul de Sud și despre avantajele autonomiei teritoriale. 

Scopul realizării acestei relații este, printre altele, acela „de a spori dezvoltarea economică regională, cooperarea și schimb de bune practici în următoarele domenii principale: educație, turism, agricultură, sisteme de cooperare, branduri locale și regionale”, potrivit Declarației de Intenție pentru elaborarea acordului comun de cooperare.

La eveniment au participat, în calitate de gazdă, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, dar și invitații speciali: guvernatorul adjunct al Guvernul Autonom al Provinciei Bolzano, Tirolul de Sud (Italia), Daniel Alfreider, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Momentul semnării, în videoclipul următor:

Detalii și declarații de la conferința organizată înaintea semnării, în ziarul OBSERVATORUL DE COVASNA de vineri, 22 februarie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.