POLITICA 28 mai 2019

Floroian (PNL Covasna): Am obţinut aproape 45% din voturile electoratului românesc din judeţ

de Covasna Media | 1442 vizualizări

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a declarat că organizaţia pe care o conduce şi-a depăşit obiectivul stabilit pentru alegerile europarlamentare, obţinând la scrutinul de duminică aproape 45% din voturile electoratului românesc din judeţ.

„Când am spus că vom obţine 40% din totalul voturilor electoratului românesc din judeţ mulţi mi-au zis că este un obiectiv prea îndrăzneţ, dar iată că am reuşit să luăm 45% din voturile românilor. (...) Am câştigat în aproape toate localităţile din zona Întorsurii Buzăului, în fieful PSD. În comuna Barcani, spre exemplu, am obţinut un număr dublu de voturi faţă de PSD, ceea ce este foarte mare lucru”, a declarat Olimpiu Floroian.

Liderul PNL Covasna a adăugat că succesul s-a datorat „implicării şi seriozităţii maxime” pe care le-au acordat alegerilor, dar şi candidaţilor aflaţi pe listele pentru Parlamentul European.

„Am câştigat pentru că ne-am implicat mai mult decât alţii şi am dat dovadă de seriozitate maximă, dar şi pentru că lista noastră de candidaţi a fost mai bună decât a celorlalte partide. Trebuie să recunoaştem că Rareş Bogdan a fost o locomotivă bună pentru partid”, a mai spus Olimpiu Floroian.

Biroul Electoral Judeţean Covasna nu a comunicat încă datele oficiale, dar, potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD Covasna, UDMR a obţinut cele mai multe voturi în judeţ la alegerile europarlamentare de duminică, fiind urmată la mare distanţă de PNL, USR şi PSD.

Potrivit numărătorii paralele, UDMR ar fi obţinut 51.923 voturi, respectiv 69%, PNL, 6.446 de voturi, reprezentând 8,57%, USR, 5.707 de voturi (7,59%), PSD, 4.676 (6,22%), Partidul Pro Romania, 1.537 (2,04%), PMP, 1.342 (1,79%), iar ALDE, 1.194 (1,59%).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.