POLITICA 2 septembrie 2021

Față în față cu primarii: prima concluzie a prefectului de Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 3648 vizualizări

Prefectul județului Covasna a inițiat o serie de întâlniri cu primarii din județul Covasna. Prima a fost la Întorsura Buzăului, unde a avut o ședință cu aleșii locali din zonă. O primă concluzie în urma întâlnirii a fost că edilii ar trebui să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de fond funciar, a spus acesta. 

Am început, pe lângă întâlnirile cu oamenii de afaceri, și un alt proiect prin care încerc să mă întâlnesc cu primarii județului Covasna, dar în grupuri mici. Am avut acum o săptămână o întâlnire cu primarii din zona Întorsura Buzăului. A fost o întâlnire reușită. Cele 120 de minute cât am stat acolo au fost catalogate de ambele părți, și de subsemnatul și de către primari, că sunt foarte binevenite și să repetăm cât mai des. A fost important, pentru că am avut și oameni de afaceri din zona Întorsura Buzăului care s-au plâns în primul rând că nu prea găsesc înțelegere din partea autorităților publice locale și ar fi bine să fie un dialog mai accentuat, ceea ce am și transmis reprezentanților UAT-urilor din zona Întorsurii Buzăului. Plus că am putut să discutăm despre rezolvarea problemelor legate de fond funciar. Am constatat că primarii care au câștigat acum un mandat încă nu prea cunosc acele atribuții și acele demersuri importante prin care se poate grăbi procedura retrocedării fondului funciar. După această întâlnire, domnul primar din Barcani m-a sunat de mai multe ori, cu fel și fel de întrebări și am stat la dispoziție cu mare, mare plăcere. Deci aceste întâlniri se vor repeta”, a declarat prefectul Ráduly István. 

Tot reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus și că vor urma astfel de activități și în celelalte zone din județ, iar la fiecare vor fi invitați maximum opt primari, astfel încât să poată discuta direct cu fiecare, nu să fie un fel de forum sătesc. 

Cred că putem să mergem cam în cinci, șase locuri, ca să acoperim tot județul”, a spus prefectul.  

Nevoia unor astfel de întâlniri vine și din faptul că au fost cetățeni, printre care și oameni de afaceri, care au reclamat prefectului că obțin foarte greu audiențe cu edilii locali. 

Sursa foto: Facebook/ Ráduly István

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.