POLITICA 22 mai 2019

#europarlamentare2019 Antal Arpad (UDMR Covasna): UE se va reforma şi noi trebuie să fim printre reformatori

de Agerpres | 647 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul organizaţiei locale UDMR, a declarat că „Europa se află în pragul unei schimbări şi este important să se schimbe într-o direcţie bună”, el subliniind că este important ca apropiatele alegeri europarlamentare cetăţenii să se prezinte la vot în număr cât mai mare.

„Votul este un bun câştigat după Revoluţie şi nu cred că este un lucru bun să dăm cu piciorul în acest drept. Eu cred că este unul dintre cele mai importante drepturi pe care le-am câştigat - faptul că putem vota, putem alege liber (...) Eu sunt un reformist şi cred că am dovedit acest lucru şi prin activitatea mea, eu îmi doresc şi reforma Uniunii Europene şi îmi doresc şi reforma României, în aceeaşi măsură. Sunt convins că Europa se va schimba, deci suntem în pragul unei schimbări şi cred că e important să se schimbe într-o direcţie bună”, a declarat, pentru AGERPRES, Antal Arpad.

Acesta a mai adăugat că unul dintre principalele obiective ale viitorului Parlament European ar trebui să fie accelerarea politicii de coeziune a Uniunii Europene.

„Eu nu cred într-o Europă în care există, de exemplu, nişte discrepanţe economice şi discrepanţe salariale atât de mari cum există astăzi în Europa. Eu cred că tot ce înseamnă coeziune, de exemplu, politica de coeziune a Uniunii Europene ar trebui accelerată, pentru că dacă acceptăm această idee că într-o parte a Europei pentru aceeaşi muncă prestată poţi câştiga 3.000 de euro, iar în partea cealaltă Europei poţi câştiga doar 500 de euro, atunci această problemă de migraţie internă a Uniunii Europene va persista şi Sudul Europei, respectiv Estul si Centrul Europei vor avea de pierdut (...) Deci, eu cred că unul dintre scopurile principale ale noului Parlament este ca această coeziune a Uniunii Europene să fie accelerată”, a spus liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

În opinia acestuia, o altă prioritate a viitorului Parlament european ar trebui să fie apărarea graniţelor UE şi stoparea migraţiei necontrolate, dar şi reglementarea drepturilor minorităţilor naţionale.

„Reglementarea drepturilor minorităţilor să nu fie lăsată la nivelul guvernelor, ci trebuie să fie o reglementare europeană, pentru că nu e normal ca, la un moment dat, într-o ţară să fie reglementate foarte strict, iar în altă ţară să fie reglementate foarte larg. Eu cred că un drept fundamental al cetăţenilor este dreptul la identitate şi asta trebuie reglementat la nivelul Uniunii Europene. Deci eu cred că Uniunea Europeană se va reforma şi noi trebuie să fim acolo, printre reformatori”, a mai spus Antal Arpad.

Fptp arhivă

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.