POLITICA 27 septembrie 2009

Elena Udrea, sprijinită de autorităţi maghiare din Har-Cov

de Covasna Media | 681 vizualizări
Preşedinţii consiliilor judeţene Covasna şi Harghita împreună cu cinci primari din cele două judeţe şi unul din Mureş au formulat o scrisoare deschisă în care sprijină politica Ministerului Turismului

[singlepic=370,400,200,,left]Preşedinţii consiliilor judeţene Covasna şi Harghita împreună cu cinci primari din cele două judeţe şi unul din Mureş au formulat o scrisoare deschisă în care sprijină politica Ministerului Turismului de investiţii în infrastructura specifică şi acuză propunerea de redistribuire către alte ministere a sumelor alocate proiectelor administraţiilor publice locale pentru investiţii în acest domeniu.

Preşedinţii consiliilor judeţene Covasna şi Harghita împreună cu cinci primari din cele două judeţe şi unul din Mureş au formulat o scrisoare deschisă în care sprijină politica Ministerului Turismului

Preşedinţii consiliilor judeţene Covasna şi Harghita împreună cu cinci primari din cele două judeţe şi unul din Mureş au formulat o scrisoare deschisă în care sprijină politica Ministerului Turismului de investiţii în infrastructura specifică şi acuză propunerea de redistribuire către alte ministere a sumelor alocate proiectelor administraţiilor publice locale pentru investiţii în acest domeniu.

Potrivit semnatarilor, dezvoltarea economico-socială a regiunii depinde în foarte mare măsură de dezvoltarea turis mului, astfel că încercarea comisiei de a împiedica investiţiile statutului în infrastructura turistică este „de neacceptat”.

„Am luat cunoştinţă de tezele raportului Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României, şi a propunerii de redistribuire, la alte ministere, a sumelor alocate proiectelor administraţiilor publice locale pentru investiţii în infrastructura turistică. Apreciem că o asemenea propunere este ilogică şi nu are nicio legătură cu agenda populaţiei din comunităţile pe care le reprezentăm”, susţin primarii şi liderii CJ.

Totodată, aceştia spun că decizia Ministerului Turismului de a aloca fonduri pentru infrastructura din staţiunile balneare şi pentru cea din staţiunile de munte reprezintă o gură de oxigen pentru localităţile pe care le reprezintă, iar banii alocaţi pentru proiectele lor generează oportunităţi de investiţii în zonă, creează noi locuri de muncă pen tru populaţia activă şi contribuie la creşterea bunăstării cetăţenilor care ne-au ales. Scrisoarea deschisă este semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cel din Covasna, Lorincz Zsigmond, Borsec – Mik Jozsef, Sovata – Peter Ferenc, Praid – Bokor Sandor şi Băile Tuşnad – Albert Tibor.

Recent, ministrul Elena Udrea a efectuat o vizită de lucru în judeţele Covasna şi Harghita, unde şi-a arătat sprijinul pentru continuarea investiţiilor demarate în turism şi începerea altora noi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marius, 29 septembrie 2009
Un gest firesc...
Ion Ciobanu, 28 septembrie 2009
Redistribuirea la alte ministere a sumelor alocate proiectelor administraţiilor publice locale pentru investiţii în infrastructura turistică e o măsură de contestat poate, dar de aici până la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.