POLITICA 4 august 2017

EDITORIAL. Cum poate fi oprită pesedizarea României?!

de Dumitru Manolăchescu | 598 vizualizări

E tot mai greu să reziști în România. Nu din cauza sărăciei cvasi-generalizate, ci din cauza hoției guvernanților, a umilințelor și minciunilor în care ne scaldă o clasă politică „reprezentativă” pentru nici 3 milioane de români. Nu-ți mai vine să trăiești în țara asta. O spun tot mai mulți, pleacă zeci de mii de tineri din Românica în fiecare an. Dureros n-ar fi că pleacă, e bună o experiență într-o țară civilizată, ci că nu se mai întorc. Le e atât de silă de promiscuitatea în care ne complăcem de 27 de ani încoace, încât aleg să tot amâne revenirea în țară. Până când?!

Asta e o întrebare de pus unor șefi ai celor două partide de la guvernare. Liviu Dragnea și Călin P. Tăriceanu, de pildă. Doi oameni care prin acțiunile lor încearcă să-și subordoneze total statul român și instituțiile sale. Cine să li se opună? Opoziția e inexistentă în Parlament, iar Strada nu poate să se adune în regim de urgență ori de câte ori Guvernul modifică sau schimbă legi în favoarea celor aflați la Putere. Au luat-o pe urmele Poloniei, Turciei, Ungariei și Rusiei, țări în care guvernele sau președinții se pregătesc să eternizeze regimuri autoritare discreționare, care se opun prin definiție politicilor liberale europene.

Ce putem face, o să mă întrebați, că de comentarii suntem sătui, nu folosesc la mai nimic. Ce văd eu acum e o încercare în forță a PSD-ALDE de a-și apropia Justiția, Armata, serviciile secrete, primăriile și consiliile județene. Adică... țara întreagă, prin instituțiile ei. Nu se explică altfel dublarea lefurilor bugetare, isterizarea calculată a tinerilor pensionari din Armată și servicii, precum și demonizarea in corpore a procurorilor și judecătorilor pe baza unor cazuri izolate. Trebuie să fii orb să nu vezi ce se-ntâmplă la vârful clasei politice aflate la Putere, sprijinită de o Medie subordonată, plătită și manipulată grosier. Au reușit să decredibilizeze Justiția, DNA, SRI și tot ce înseamnă opoziție la hoția generalizată picurând minciuni și jumătăți de adevăruri în urechile „consumatorilor” Media de la 2-3 televiziuni.

Electoratul român este așa cum este. Poți zice multe vorbe grele despre alegătorul român, dar la ce bun?! El nu poate fi schimbat decât odată cu dispariția unor generații și nici măcar atunci așteptările nu pot fi prea mari, „efectul FSN-PDSR-PSD” se va resimți mulți ani de-acum înainte. Iar România nu poate aștepta atâta, e mult prea mult. Așa încât tot Strada rămâne punctul fix, de reper, kilometrul zero al democrației românești. Strada și educația civică a alegătorilor. Ar mai fi Președintele, de care nu uit, dar care nu convinge. E prea comod, ține prea mult la tabieturile lui de familist convins ca să mai aibă vreme și de România! Acum e în vacanță, timp în care șoarecii joacă pe masă... Da, știu, când se-ntoarce praf îi face! – dar cred că deja e cam târziu.

Și-ar mai fi niște partide politice. Nu multe, din păcate, mă gândesc aici doar la USR și PNL. Sunt obligat să cred că liberalii nu sunt cu totul corupți și coruptibili, chiar dacă printre ei s-au aflat și se află lideri compromiși. Cred, de asemenea, că USR-ul nu și-a epuizat toate șansele. Unul dintre parlamentarii acestui partid, un oarecare domn Ungureanu, a făcut o sesizare către ANI cu privire la proveniența averii șefului PSD, Liviu Dragnea. Un lucru care trebuia de multă vreme făcut, bine că se-ntâmplă măcar acum. Nu că l-ar înfunda ANI pe Dragnea, nu mai știe nimeni cu ce se ocupă și de ce iau leafă salariații acestei Agenții, dar poate aflăm și noi cum se face în câțiva ani o avere din două salarii de bugetari de pe vremuri, când lefurile erau mici, că acum întrebarea n-ar mai avea sens...

Dar mai am o speranță: „Platforma 100” a fostului premier Dacian Cioloș. Sunt acolo oameni de foarte bună calitate, care se mișcă destul de încet, dar se mișcă în direcția bună. Mi-e greu să cred că Dacian Cioloș va asista impasibil la desfrâul acestei Puteri corupte, întruchipate la vârf de Dragnea, Tăriceanu și acoliții lor. Până la urmă Cioloș se va implica în viața politică și foarte bine va face construind o dreaptă europeană cât de cât curată și echilibrată. E mare nevoie de alternativă la PSD-ALDE și Cioloș înțelege perfect situația.

Cu ce rămânem, așadar? Acțiune civică în toamnă cu Strada și revenirea lui Dacian Cioloș în prim-planul politic. Alte proiecte minunate eu unul nu văd.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.