POLITICA 15 decembrie 2021

Deputatul UDMR Benedek Zakariás vrea autostrăzi pentru toți cetățenii României, până în 2030

de Mirela Cara Dragu | 961 vizualizări

Benedek Zakariás, deputat UDMR responsabil de sudul Transilvaniei, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri la Sf. Gheorghe, că a introdus în proiectul de guvernare două puncte esențiale privind infrastructura și transportul din România. Dezideratul parlamentarului este ca toți cetățenii români să aibă acces la o autostradă și toate municipiile să aibă o centură ca variantă ocolitoare, până în 2030. O altă inițiativă UDMR se referă la construcția de drumuri pentru biciclete.

Membru al grupului de lucru al UDMR, deputatul Benedek Zakariás este și secretarul Comisiei de Infrastructură și Transport din Camera Deputaților. Din poziția sa, parlamentarul a introdus două puncte pe care le consideră importante în programul de guvernare. Unul se referă la autostrăzi, în timp ce celălalt vizează centurile din jurul municipiilor. 

În opinia sa, „fiecare cetățean al României, până în 2030”, ar trebui „să ajungă la o autostradă sau la un drum expres” și tot până atunci, „fiecare municipiu să aibă centură, variantă de ocolire”

„Colegii de la PSD și de la PNL n-au avut acest curaj și au zis că majoritatea (n.r.: municipiilor), dar țin să vă informez că, în programul de guvernare dinainte, au fost introduse mai multe variante de ocolire decât este nevoie. Adică sunt 105 municipii în România din care vreo 64 au deja sau variante sau autostrăzi”, a spus Benedek Zakariás.

O altă inițiativă venită din partea grupului de lucru UDMR îi aparține senatorului Fejér László-Ödön, principalul inițiator al unui proiect ce vizează construirea de drumuri pentru biciclete, nu doar de piste. Multe dintre acestea ar urma să fie amenajate, la nivel național pe malul Dunării, iar la nivel local, pe digurile care permit implementarea unui astfel de proiect. „Dacă vorbim de județul Covasna, eu am propus să facem lângă digurile din Olt și Pârâul Negrei drumuri de biciclete”, a spus Fejér László-Ödön, care a adăugat că propunerea sa a fost deja aprobată de senat.

Sursa foto: Facebook/Tamás Sándor

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.