POLITICA 7 octombrie 2012

Deputatul Olosz Gergely susţine că trimiterea sa în judecată reprezintă o „gafă profesională inacceptabilă”

de Agerpres | 510 vizualizări

Deputatul UDMR Covasna Olosz Gergely afirmă că trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) reprezintă o „gafă profesională inacceptabilă”, menită să îl denigreze şi să îi compromită viitoarea candidatură pentru Senat.

Într-un comunicat de presă, Olosz Gergely menţionează că decizia DNA de a-l trimite în judecată în pragul campaniei electorale nu l-a luat prin surprindere, cu atât mai mult cu cât a trăit o experienţă similară în urmă cu patru ani când a candidat pentru Camera Deputaţilor.

„Cazul creat în jurul numelui meu nu este altceva decât o făcătură, având scopul de a mă denigra pentru a-mi afecta imaginea şi a-mi diminua şansele de reuşită în cursa electorală. La fel au evoluat lucrurile şi în anul 2008, când în prag de alegeri am fost nevoit să mă apăr în faţa unor acuzaţii extrem de grave, dar care nu aveau nicio legătură cu realitatea. A fost nevoie atunci de un an şi jumătate să se demonstreze că acuzaţiile fuseseră inventate, dar nevinovăţia mea nu a fost la fel de interesantă şi de mediatizată ca şi scandalul iniţial a cărui ţintă eram eu. Nu pot să nu observ că şi acum, ca în 2008, acuzaţiile imaginare care mă privesc au fost aruncate pe piaţă, au fost prezentate opiniei publice, cu câteva momente înainte de startul campaniei electorale. Referitor la cazul actual, este din nou un balon de săpun umflat la comandă, o găselniţă politică pentru denigrarea mea, o gafă profesională inacceptabilă pentru DNA”, se arată în comunicatul de presă.

În opinia sa, cei care au „fabricat” acest caz au un singur scop, acela de a-l împiedica să reprezinte comunitatea maghiară şi să-şi facă datoria.

„În UDMR au mai existat şi probabil vor mai fi situaţii similare celei în care mă găsesc eu acum. Şi alţi colegi au fost ţinte fără vină ai celor care vor să slăbească potenţialul uniunii de reprezentativitate a comunităţii maghiare, ultimul caz de acest gen fiind cazul Colegiului Miko (în care este inculpat fostul subsecretar de stat Marko Attila, candidat al UDMR Covasna pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Sfântu Gheorghe - n.r). În ceea ce mă priveşte, stau la dispoziţia justiţiei şi am încredere în justiţie. Asemenea acţiuni nu mă sperie şi nici nu mă intimidează. Rămân fidel comunităţii mele şi voi continua să îmi fac datoria faţă de cei pe care îi reprezint”, se menţionează în finalul documentului.

Olosz Gergely a fost preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) în perioada 2007-2008, iar în urmă cu patru ani a fost ales deputat pe listele UDMR în colegiul uninominal Târgu Secuiesc. Recent a fost nominalizat de UDMR pentru a candida ca senator în Colegiul 2 din judeţul Covasna.

Olosz a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în formă continuată, fiind acuzat că ar fi cerut peste 500.000 de euro şi 400.000 de lei în schimbul atribuirii unor contracte oneroase. Dosarul a fost înaintat spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conducerea UDMR Covasna a menţionat că nu pune în discuţie retragerea candidaturii lui Olosz Gergely ca urmare a trimiterii sale în judecată, acordându-i-se prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 8 octombrie 2012
LEGILE SUNT FACUTE CA SA FIE''FENTATE'' ASA IN SLALOMURI SAU CU CAT MAI MULTE PORTITE DE SCAPARE DIN PACATE !!! DACA DNA-UL TE-A ACUZAT ATUNCI AU PROBE MAI ''VICTIMOSULE'' ! ERA SI TIMPUL SA DEA DE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.