POLITICA 18 octombrie 2018

Dacian Cioloș a strâns semnături la Sfântu Gheorghe pentru campania „Oameni noi în politică”

de Iulia Drăghici - Taraș | 862 vizualizări

Liderul partidului Mișcarea România Împreună și fondatorul comunității RO100, Dacian Cioloș a fost prezent miercuri, 17 octombrie, la Sfântu Gheorghe, pentru a susține inițiativa civică „Oameni noi în politică”. Acesta a ajutat astfel la strângerea de semnături în acțiunea derulată în Piața Centrală a reședinței de județ.

„După campania „Fără Penali”, în care am propus ca cei care au fost condamnați penal, mai ales pentru fapte de corupție, până la reabilitare să nu mai aibă acces la funcții publice, trebuie să mergem mai departe și să creăm condiții pentru reînnoirea clasei politice. Evident, politicienii buni trebuie să rămână, dar avem nevoie de politicieni noi, mai ales, și politicieni noi, care să provină din rândul oamenilor, care au realizat ceva în viață, care au reușit în diferite domenii și care să aibă acces și la politică, să poată să lucreze și pentru România”, a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, Dacian Cioloș.

Acesta a mai precizat că accesul oamenilor noi în politică poate fi făcut cu ajutorul unor modificări în legea electorală. Printre schimbările propuse se numără: alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin, dublarea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora, precum și oferirea posibilității românilor care trăiesc în afara țării, dar care nu au domiciliul în străinătate, de a vota candidații din județul de domiciliu din țară la orice secție de votare din străinătate.

De asemenea, eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare este o altă modificare propusă de inițiativa „Oameni noi”.

Tot pe lista de modificări se găsește și reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri și nu în ultimul rând introducerea votului preferențial pe liste de partid (liste deschise), astfel încât cetățenii să poată vota omul pe care îl preferă, nu lista impusă de un partid.

„Încercăm să dăm un nou traseu politicii românești. E clar că este nevoie de o schimbare, e nevoie de o clasă nouă politică și în Sfântu Gheorghe strângem semnături alături de Dacian Cioloș, încercând să încurajăm oamenii să se implice direct în schimbarea asta. Schimbarea pleacă de la fiecare în parte”, ne-a spus și unul dintre coordonatorii Platformei RO100, artista Luiza Zan.

Cei care doresc informații suplimentare despre campania „Oameni noi în politică” le pot obține prin accesarea site-ului www.oameni-noi.ro. Tot aici pot fi descărcate liste de strângere de semnături, care după ce sunt completate conform regulilor stricte notate pe același site, pot fi predate voluntarilor din asociațiile partenere, menționate tot pe portalul online amintit.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.