POLITICA 30 iulie 2020

Cum vrea primarul Antal Árpád să câștige un nou mandat de primar

de Daniela Luca | 1023 vizualizări

Antal Árpád a spus miercuri, într-o conferință de presă, că se pregătește pentru o campanie electorală atipică, în contextul pandemiei, pentru niște alegeri despre care încă nu se știe sigur dacă vor avea sau nu loc. Totuși, actualul edil a precizat și că în perioada următoare va încerca să se întâlnească, mai degrabă, pe stradă cu cetățenii și a precizat, totodată, că lista candidaților UDMR pentru Consiliul Local va fi „împrospătată”. 

Declarațiile au fost făcute în contextul în care echipa primarului a început campania de strângere de semnături de susținere pentru a intra în cursa pentru obținerea celui de-al patrulea mandat. 

„Ultima dată pe această temă am avut o întâlnire pe acoperișul fostului hotel Bodoc. Atunci am crezut cu toții că vom avea alegeri locale în iunie. Din păcate această epidemie ne-a schimbat viața și ne-a schimbat prioritățile. Sunt șanse acum ca în septembrie să se organizeze aceste alegeri. Nu este încă sigur, dar având în vedere că peste 60 de zile ar trebui organizate aceste alegeri și pentru ca noi să ne putem prezenta, avem nevoie de semnăturile și de sprijinul cetățenilor. Pentru mine fiecare semnătură este extrem de importantă.  Fiecare semnătură este un feedback al cetățenilor pentru ceea ce am făcut în ultimul deceniu în acest oraș și sper că în continuare locuitorii acestui oraș doresc să construim împreună această comunitate și acest oraș și ne vor acorda sprijinul în această fază semnând pentru noi și, evident, pe 27 septembrie dacă vor fi alegeri, votând cu candidații noștri”, a spus Antal Árpád, în cadrul conferinței de lansare a campaniei de strângere de semnături. 

Acesta și-a prezentat realizările din ultimii patru ani într-o carte pe care le-o oferă cadou celor care vor semna pentru susținerea lui. 

„Noi am făcut în acest moment această cărticică în limba română și în limba maghiară și fiecare cetățean care semnează pentru noi primește cadou această carte din partea noastră. Va fi o campanie atipică și vor fi alegeri atipice. Nu vom putea merge atât de aproape de oameni, fizic, cum ne-am obișnuit în campania electorală, de aceea încercăm să fim prezenți în stradă și să ne întâlnim pe stradă cu cetățenii”, a precizat primarul. 

Semnăturile vor fi colectate la cele 12 standuri amplasate în Sfântu Gheorghe.

În ceea ce privește candidații la Consiliul Local Sfântu Gheorghe, acesta a precizat că pe listă sunt multe persoane tinere.   

„În ceea ce privește viitorul, vom avea o listă destul de împrospătată la Consiliul Local. Pe primele 15 locuri sunt șapte persoane sub 35 de ani. Sunt șase femei și sunt trei persoane care au primit premiul Pro Urbe pentru ceea ce au făcut în comunitate. Deci în continuare încercăm să avem și pe lista de consilieri oameni cu experiență, oameni care ne ajută și ne dau sfaturi și, evident, încercăm să atragem tineri care vin cu energiile lor pozitive și cu creativitatea lor”, a mai spus Antal Árpád. 

La capitolul obiectivelor pentru următorii patru ani, actualul edil șef a precizat că va încerca să țină un echilibru între a construi o comunitate puternică și între investiții în infrastructură. 

„Vom pune un accent mult mai mare pe tot ce înseamnă proiecte care înseamnă mai multe locuri de muncă, sprijinirea IMM-urilor și așa mai departe, dar asta nu înseamnă că vom abandona cultura sau sportul sau educația sau tot ce au însemnat prioritățile în ultima perioadă”, a mai explicat primarul. 

În 2016, UDMR Covasna a adunat, în decurs de șapte zile, peste 7.000 de semnături pentru susținerea candidaturii primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Actualul edil șef din Sfântu Gheorghe a anunțat că va intra într-o nouă cursă electorală pentru Primăria reședinței de județ în 17 februarie a.c., pe acoperișul fostului hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe, care urmează să fie demolat. 

Antal Árpád, născut în 10 august 1975, a candidat prima dată la funcția de primar în 2008, după ce anterior a încheiat un mandat de deputat al UDMR în Parlamentul României. Acum își exercită al treilea mandat de primar. 

 

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.