POLITICA 9 noiembrie 2021

Cum va arăta noua zonă centrală a orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3313 vizualizări

Lucrările pentru proiectul municipiului Sfântu Gheorghe, „Inima orașului” sunt în derulare. Primarul Antal Árpád a prezentat pe pagina lui de Facebook câteva detalii și imagini care prezintă cum va arăta zona. 

Edilul a precizat și că oamenii vor avea astfel posibilitatea să traverseze și să viziteze orașul prin locuri care acum nu sunt atrăgătoare și deschise publicului.  

Este o ocazie rară de a deschide publicului o zonă de oraș cu totul nouă, necunoscută până acum – și cu atât mai mult în inima orașului Sfântu Gheorghe! Vechiul nostru vis de a deschide „curtea interioară” a orașului, transformând-o într-o stradă pietonală, prinde încet-încet contur, iar lucrările au început. Veți putea ajunge în zonă pe lângă Teatrul „Tamási Áron”, Pensiunea Ferdinand, Grădina Şugaş, Muzeul Cinegetic, veți putea descoperi colțurile ascunse ale noilor locuri de odihnă și veți putea umple de viață noile spații. Scopul nostru este de a face posibilă deplasarea pe jos sau pe bicicletă din Piața Sfântul Gheorghe până la Biblioteca Județeană „Bod Péter”, fără a fi nevoiți să mergeți printre mașini sau trotuare”, a scris, în descrierea care însoțește imaginile proiectului, primarul Antal Árpád. 

Demersurile care vizează proiectul „Inima orașului” au fost discutate încă din 2014, încă de când se lucra la reamenajarea pieței centrale.  În 2019, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat un studiu de fezabilitate care prevede amenajarea spațiilor pietonale din „Inima Orașului” în vederea creării unor căi pietonale moderne și pentru a asigura siguranța și confortul pietonal. Atunci se vorbea de o investiție de aproximativ 5,9 milioane de lei. 

Sursa foto: Facebook/ Antal Árpád. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.