POLITICA 30 septembrie 2020

Cum va arăta componența Consiliilor Locale din zona Buzaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 3105 vizualizări

Chiar dacă nu peste tot s-au schimbat primarii, Consiliile Locale nu vor mai fi aceleași, o arată rezultatele votului de duminică. Datele Autorității Electorale Permanente, publicate pe site-ul https://prezenta.roaep.ro, arată cum s-au distribuit mandatele consilierilor pentru următoarea legislatură. 

De subliniat este faptul că datele prezentate din sursa anterior menționată erau, la ora redactării articolului, încă înscrise ca fiind parțiale.  

Consiliul Local Întorsura Buzăului, format din 15 membri, va fi format din PNL (cu patru consilieri), USR Plus (trei consilieri), ALDE, PMP și PSD ( cu câte doi consilieri), respectiv PNR și Pro România (cu câte un consilier). 

Aici, noul primar, Raul Urdă (USR), a fost ales cu 28,51% din totalul voturilor valabil exprimate. Următorul clasat a fost Leca Băncilă (ALDE), primarul încă în funcție, cu 18,21%, apoi Silviu Ciprian Popica (PNL), cu 16,42%. Claudiu Severian Morar (PMP) a avut 11,36% din voturi, Gheorghe Boricean (PNR), 8,41%, Cătălin Morar (independent), 6,16%, Mircea Lunev (PSD), 5,77%, Alexandru Stroe (independent), 3,66% și Constantin Bocîrnea (Pro România), 1,51%.

Prezența la vot a fost 49,05% la Întorsura Buzăului. 

La Sita Buzăului, noul Consiliu Local va fi format din 13 membri: cinci de la PNL, cinci de la PSD și câte unul de la PMP, Pro România și din echipa candidatului independent Tudor Prundar Petru*. 

Primar a rămas Nicolae Stoica (independent). Acesta a câștigat noul mandat fără emoții, cu 94,49% din totalul voturilor valabil exprimate. 

Prezența la vot în comuna Sita Buzăului a fost de 49,22 %. 

La Barcani, majoritatea aparține PSD 

Consiliul Local Barcani, care va avea tot 13 membri: șase de la PSD, câte doi de la PNL și PMP, și câte unul din echipa primarului independent ales, Pastor Nicolae, Alianța USR Plus și Pro România, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente. 

Din informațiile publicate până în prezent, noul primar, Nicolae Pastor (independent), a fost ales de 52,13% dintre cei care s-au prezentat la urne, în vreme ce fostul edil, Gheorghe Marin (PSD)  a avut 46,01%. Diferența de 1,86% a obținut-o cel de-al treilea candidat, Dorin Gheorghiu (independent), care înainte de alegeri și-a îndemnat susținătorii să cedeze voturile pentru funcția de primar lui Nicolae Pastor. 

Rezultatul obținut vine pe de o parte ca o apreciere a ceea ce sunt ca om, iar pe de cealaltă parte ca dorința  schimbării, a noului, a șansei tinerilor înspre afirmare!

Nu pot spune că a fost o campanie dificilă, deoarece am pornit la drum cu dorința de a prezenta o altă viziune în ceea ce privește administrația locală. Scopul meu a fost să las oamenii să decidă dacă au încredere în mine, în noi tinerii sau nu! Am încercat să nu duc campania într-o zonă de agresivitate, promisiuni deșarte sau denigrare. Pe lângă faptul că nu îmi stă în caracter acest lucru, mi-am dorit enorm să transmit că fiecare e liber să aleagă după cum simte.

În satul meu natal, am încercat să nu fac foarte multă campanie, deoarece am considerat că oamenii mă cunosc suficient încât să știe dacă pot avea încredere în mine sau nu. Îmi doresc nespus de mult să le câștig încrederea și celorlalți deoarece doar împreuna putem „construi”! 

Respect munca depusă în cei 30 de ani de domnul Marin Gheorghe, iar pe lângă proiectele pe care îmi doresc să le implementez, o să le continui și pe cele în curs de derulare!”, a spus marți, pentru Observatorul de Covasna, Nicu Pastor. 

Prezența la urne în comuna Barcani a fost de 57,85 %. 

La nivel județean, doar 40,66% dintre covăsnenii cu drept de vot s-au prezentat la secțiile de vot. 

*Erată: Nu Alianța USR Plus, cum s-a precizat inițial. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.