POLITICA 30 septembrie 2020

Cum explică PSD Sfântu Gheorghe rezultatele slabe la alegerile locale 2020

de Iulia Drăghici - Taraș | 1684 vizualizări

PSD Sfântu Gheorghe pune rezultatele slabe obținute de la alegerile locale pe seama prezenței slabe la vot și pe numărul mare de partide înscrise, partide, de altfel, „care erau conștiente că nu vor reuși decât să rupă voturi”, spune președintele filialei municipale. 

Prezența slabă la vot în municipiul Sfântu Gheorghe, cum, de altfel, a fost în tot județul Covasna, multitudinea de partide românești înscrise în cursa electorală, care erau conștiente că nu vor reuși decât să rupă voturi, au dus la scăderea reprezentării comunității românești în Consiliul local.

Din păcate nu am reușit să intrăm în Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, iar comunitatea românească rămâne cu un singur reprezentant, față de 2016-2020 când a avut patru consilieri locali.

Este o situație dificilă, din care sper să învățăm cu toții, indiferent de culoare sau orgolii politice. Trebuie să ne adunăm forțele și să găsim soluțiile cele mai bune pentru viitor! Trebuie să continuăm ceea ce am început.

Voi continua să mă lupt pentru susținerea antreprenorilor locali, pentru dezvoltarea capitalului autohton și pentru bunăstarea comunității noastre.

Sunt o persoană deschisă provocărilor, sunt tânăr, am 34 de ani, iar în calitate de președinte al organizației municipale Sfântu Gheorghe a Partidului Social Democrat, îmi propun să venim cu o viziune nouă, cu o echipă plină de energie, cu proiecte ambiţioase pentru dezvoltarea comunității. Mulțumesc în numele membrilor Partidului Social Democrat tuturor celor care s-au prezentat la vot duminică, 27 septembrie.

Votul este esența democrației, un drept, o responsabilitate și modul prin care cetățenii participă la deciziile comunității, investind oamenii care vor să îi reprezinte”, a transmis, printr-un comunicat de presă, președintele organizației PSD la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, Constantin-Laurențiu Teacă. 

Candidatul PSD Sfântu Gheorghe pentru primăria Sfântu Gheorghe, Constantin Laurențiu – Teacă,  a obținut 615 voturi din cele 14.033 valabil exprimate, adică sub 5%. Mai bine s-a poziționat Alianța Maghiarilor din Transilvania, care a adunat 1.067 de voturi (aproape 8%), dar și Partidul Național Liberal, care a avut 794, peste 5% din voturi. 

Primarul în funcție, Antal Árpád, a fost reales cu peste 76% din voturi. 

În ceea ce privește componența Consiliului Local Sfântu Gheorghe, UDMR a obținut 18 mandate, Alianța Maghiarilor din Transilvania două, iar PNL unul. 

La vot au fost prezenți 27% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. 

Sursa foto: Facebook/ PSD Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.