POLITICA 10 noiembrie 2019

(Update) Covăsnenii votează: prezența la urne

de Iulia Drăghici - Taraș | 1591 vizualizări

UPDATE: Ora 21:00

Urnele pentru alegerea Președintelui României s-au deschis în cele 214 secții de votare din județ. Sunt așteptați să-și exprime acest vot 182.055 de covăsneni.

Ora 21:00

Locul II de la coadă în ocupă județul Covasna și la ora 21:00, potrivit prezenței la vot. Doar 37% dintre covăsneni au votat la alegerile prezidențiale.

Cea mai mică prezență din județ s-a înregistrat la secția de la Consiliul Local Boroșneu Mare, unde nici 15% dintre cei înscriși nu s-au prezentat la vot.

La polul opus s-a impus Clubul Orășenesc din Covasna, unde au votat  78% dintre alegători.

La nivel național, primul loc la prezență îl ocupă Ilfov, cu 63%. Media națională de prezență este 47,66%.

Ora 19:00

La ora 19:00, Covasna revine pe locul II de la coadă în ceea ce privește prezența la vot. Mai puțin de 35% dintre alegătorii de aici și-au exprimat, până la această oră, dreptul la vot.

Cea mai slabă prezență se înregistrează la secția de la Consiliul Local Boroșneu Mare, unde au votat mai puțin de 14% dintre covăsneni. Belin-Vale este penultima la categoria codașe, cu aproape 17% prezență la vot.

De cealaltă parte, la Clubul Orășenesc Covasna prezența la vot este de 76%.

La nivel național, prezența la vot este de 45%. Conduce încă Ilfov, cu 58%, urmat de Cluj, cu 55%.

Ora 16:00

La ora 16:00, județul Covasna se întoarce în coada clasamentului național privind prezența la vot, cu 25,23%, urmat de Satu – Mare, cu 25,89%.

La secția amenajată la Clubul Orășenesc Covasna, prezența este deja peste 62%. În top se află și secția de la Școala „Avram Iancu” din oraș, cu 55,23%.

La polul opus rămâne Belin-Vale, cu 7,55% prezență la secția de la Centrul Multifuncțional. Nici la secția de la Consiliul Local Boroșneu Mare nu s-au înghesuit votanții, pentru că până la ora 16:00, doar 8,96% dintre alegători și-au exprimat dreptul la vot.

Media națională de prezență la vot este 35,16%, potrivit BEC.

 

Ora 12:00

Până la ora 12:00, la urne s-au prezentat 11,21% dintre alegătorii covăsneni, adică 20.411 persoane. 

Cea mai mică prezență rămâne la secția de la Centrul Multifuncțional de la Belin Vale (0,27%), în vreme ce Clubul Orășenesc Covasna conduce în clasamentul votanților, cu o prezență la urne de 33,96%. 

(Click pe imagine pentru a accesa harta interactivă, care prezintă toate datele la nivel județean:) 

În ceea ce privește situația la nivel național, Covasna a trecut de pe ultimul pe penultimul loc, înaintea județului Satu-Mare. Ilfov conduce în continuare, cu o prezență de 20,32%. Prezența națională este de aproape 16%. 

Ora 09:00 

Până la ora 9:00, 2,19% dintre alegători și-au exprimat dreptul la vot. Cea mai mare prezență se înregistrează la secția înființată la Școala din Măgheruș (8,69%), urmată de secția 82 din orașul Covasna, cu 8,09%.

De cealaltă parte, până la această oră, la secția de la Belin Vale nu s-a prezentat niciun alegător.

La nivel național, județul Covasna are cea mai slabă prezență la vot. Conduce Ilfov, unde 5,14% dintre alegători au votat până la ora 09:00.

Click pe imagine pentru a accesa harta interactivă, care prezintă toate datele la nivel județean: 

În cursa pentru ocuparea cele mai înalte funcții din stat au rămas, în final, 14 candidați care se vor înfrunta în primul tur: Viorel Cataramă (Dreapta Liberală), Vasilica-Viorica Dăncilă (Partidul Social Democrat), Theodor Paleologu (Partidul Mișcarea Populară), Klaus-Werner Iohannis (Partidul Național Liberal), Ilie-Dan Barna (Alianța USR Plus), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Mircea Diaconu (Alianța Electorală Un Om), Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), Cătălin – Sorin Ivan (Partidul Alternativa Pentru Demnitate Națională), Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici (Candidat Independent), John-Ion Banu (Partidul Națiunea Română), Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu ( Candidat Independent) și Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc).

Sursa: Egas Consulting & Strategy.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.