POLITICA 28 ianuarie 2022

Consiliul Județean pune deoparte 2 milioane de lei pentru Culte

de Iulia Drăghici - Taraș | 1177 vizualizări

Programul dedicat bisericilor este majorat anul acesta 

Consiliul Județean Covasna a decis, odată cu adoptarea bugetului pe anul 2022, că programul destinat finanțării nerambursabile a cultelor va primi mai mulți bani anul acesta. Astfel, pentru concursul de proiecte ce urmează să fie lansat în perioada următoare, bisericile vor putea accesa până la 2 milioane de lei. 

Anul acesta vom aloca pentru culte două milioane de lei. Anul trecut am avut 1,5 milioane de lei. Am ridicat această sumă cu 33%”, a spus președintele CJ, Tamás Sándor, joi, la ședință. 

Urmează ca autoritățile județene să facă publică perioada desfășurării concursului de proiecte și condițiile de participare. 

Pentru anul 2021 au fost depuse 143 de proiecte. 

Pentru că atunci bugetul s-a votat mai târziu, abia la mijlocul lunii aprilie s-a anunțat organizarea acestui concurs de proiecte. 

Anul acesta, Consiliul Județean continuă, de asemenea, și celelalte programe, prin care se oferă fonduri nerambursabile pentru cultură, tineret, în domeniul social, pentru autoritățile din mediul rural și așa mai departe. 

Bugetul total al județului Covasna este în 2022 de 445 de milioane de lei, cel mai mare din ultimii 30 de ani, au spus joi reprezentanții CJ. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.