POLITICA 30 octombrie 2017

Consiliul Judeţean a alocat 30.000 de lei pentru Ziua Naţională

de Agerpres | 1201 vizualizări

Manifestările vor fi organizate de Prefectură şi Asociaţia Ecou

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat, vineri, suma de 30.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României şi a aprobat încheierea unui contract de asociere cu Prefectura Covasna şi Asociaţia de Tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe, în vederea organizării manifestărilor.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a subliniat, în plen, că Prefectura va purta întreaga „responsabilitate” în eventualitatea „devierii” de la programul stabilit de comun acord, amintind, în context, un incident petrecut anul trecut la Sfântu Gheorghe, când unul dintre participanţii la festivitatea organizată în centrul municipiului a luat microfonul şi a proferat un mesaj jignitor la adresa comunităţii maghiare.

„Din păcate, nici după 10 luni de zile de la acel incident nimeni dintre organizatori nu s-a delimitat de persoana care a luat microfonul. Nu e niciun secret, am ridicat această problemă acum, când am discutat despre organizarea Zilei Naţionale, şi am spus că responsabil de conţinutul programului va fi prefectul”, a declarat Tamás Sándor.

Subiectul aflat pe ordinea de zi i-a oferit preşedintelui CJ prilejul de a reaminti o serie de întâmplări petrecute în anii anteriori în preajma unor sărbători naţionale, care nu au fost încă elucidate, cum ar fi dispariţia sau profanarea drapelului naţional al României.

„În urmă cu doi ani, a fost un incident la statuia ostaşului român şi s-a spus că steagul României a fost schimbat cu steagul ţinutului secuiesc. Toată vina s-a aruncat pe partea maghiară, dar până acum nimeni nu a venit cu ceva concret, cine şi dacă a făcut asta, pentru că noi punem semn de întrebare dacă s-a întâmplat. Nu există niciun răspuns, aşa cum nu există niciun răspuns la cine a rupt steagul României din faţa Prefecturii în urmă cu câţiva ani, pe 24 ianuarie. Prefectul de atunci, Codrin Munteanu, a declarat că autorii morali sunt Tamás Sándor şi Antal Árpád (primarul municipiului Sfântu Gheorghe). Sunt opt camere de luat vederi în acea zonă şi, deşi s-au luat imagini, încă nu a fost găsit autorul acestei fapte, de altfel nepermise, dar în tot acest timp a fost stigmatizată o comunitate întreagă (cea maghiară – n.r.)”, a spus Tamás Sándor.

În context, acesta a mai menţionat că „încă nu s-a terminat procesul aşa-zisului terorist de la Târgu Secuiesc”, acuzat că în 2016 ar fi vrut să detoneze o bombă de Ziua Naţională a României, deşi „se vede de la o poştă că acuzaţia nu are o bază concretă, nu are substanţă”, precum şi faptul că printre participanţii la manifestările din Sfântu Gheorghe s-au numărat şi tineri din alte zone ale ţării, care ar fi scandat lozinci naţionaliste şi şovine sub privirile „îngăduitoare” ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

„Credeţi-mă că nici noi nu ne dorim astfel de incidente”, a replicat consilierul PSD Florentina Teacă, care a reamintit că organizatorii au cerut, de fiecare dată, participanţilor la manifestări să aibă un comportament civilizat şi decent.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 31 octombrie 2017
adica probabil trebuie "preemptive strike" pentru o crima-gind inca necomisa si pentru care se vor cere scuze anticipat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.