POLITICA 28 ianuarie 2022

Consilierii județeni vor să doneze câte 1.000 de lei din indemnizații pentru Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 1510 vizualizări

Consilierii județeni vor dona 32.000 de lei pentru reconstrucția locuințelor de la Comandău, distruse de incendiul izbucnit duminica trecută. Fiecare consilier a fost de acord să acorde 1.000 de lei din indemnizație pentru acest scop. 

Intenția de a face această donație a fost anunțată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului, organizată joi, 27 ianuarie, la Sita Buzăului. Atunci, președintele CJ a transmis în sală o listă în care a cerut consilierilor care sunt de acord să ofere câte 500 de lei din indemnizațiile lor, două luni la rând, să o semneze. În final, toți aleșii județeni au completat documentul.  

Conducerea Consiliului Județean Covasna și toți consilierii județeni, vor face donații în bani pentru familiile din Comandău, ale căror case au fost mistuite de flăcările unui incendiu nemilos, duminică, 23 ianuarie. Suma totală se ridică la 32.000 de lei. 

Persoanele care doresc să se alăture demersului de strângere de fonduri pentru reconstrucția celor opt case din Comandău, afectate de incendiu, o pot face folosind următorul număr de cont:

IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez în Romania

Filiala Sf. Gheorghe, Banca: BRD. Trebuie menționată:  „Donație – Comandău””, a anunțat și pe pagina sa de Facebook, președintele CJ, Tamás Sándor. 

Am întocmit o listă. Știți foarte bine și dumneavoastră ce catastrofă incendiară s-a produs în localitatea Comandău. În fiecare localitate sunt, din când în când, probleme. Dar ceea ce s-a întâmplat acum la Comandău este cred o catastrofă, pentru că este vorba despre o jumătate de stradă care a ars”, a punctat, în ședința de joi, Tamás Sándor.

Un incendiu, care a izbucnit duminică dimineață din cauza unui scurtcircuit, a distrus complet cinci locuințe și alte trei au fost afectate puternic. 18 persoane, printre care și trei copii, au rămas astfel fără acoperiș deasupra capului. 

La nivelul județului au fost inițiate, la scurt timp, multe campanii de ajutorare, iar speranța că oamenii se vor putea întoarce în casele lor prinde din ce în ce mai mult contur. Pentru că este un demers anevoios, cei care doresc să se alăture, o pot face în continuare. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.