POLITICA 5 ianuarie 2023

Clădirea Prefecturii Covasna are o nouă înfățișare

de Daniela Luca | 934 vizualizări

Lucrările de renovare au fost finalizate

Renovarea clădirii Instituției Prefectului din Județul Covasna a fost finalizată într-un timp record, a declarat prefectul Ráduly István, în cadrul unei conferințe de presă. Investiția s-a ridicat la 1,1 milioane de lei. Lucrările au presupus schimbarea acoperișului, renovarea fațadei, precum  și schimbarea geamurilor și a ușilor. 

Deși nu încă toate schelele au fost demontate, pentru că mai sunt mici retușuri de făcut, schimbările sunt vizibile deja. Clădirii din centrul orașului i-a fost redată strălucirea de odinioară, a spus, în cadrul unei conferințe de presă de la finalul lunii decembrie, prefectul Ráduly István. 

„Cu mare bucurie vă anunț că am reușit să finalizăm o investiție care a fost necesară, pentru că ați văzut și dumneavoastră cum a arătat fațada Instituției Prefectului, plus acoperișul care era ruginit, fiind acoperit cu tablă zincată și chiar am avut infiltrații în clădire, în mai multe locuri. Împreună cu colegii mei am reușit să finalizăm această reparație care a avut o valoare în jur de 1,1 milioane de lei. (...) Cred eu că în următorii 30 de ani nu o să avem probleme cu infiltrări de apă. Fațada istorică a clădirii, care nu este un monument istoric, dar este în zona monumentelor istorice, a căpătat acea strălucire binemeritată. Nu este niciun secret că și ușa de intrare va fi schimbată, va fi conformă cu clădirea. (...) Această clădire din centrul municipiului Sfântu Gheorghe trebuie să rămână o clădire pe care oamenii care vin în acest oraș să o pozeze cu multă plăcere și să fie o atracție care merită să fie pozată”, a spus prefectul. 

Conform acestuia, renovarea clădirii a fost finalizată într-un timp record pentru standardele românești. Societatea care este autorizată și pentru reabilitarea monumentelor istorice din Odorheiul Secuiesc a început lucrările la începutul lunii octombrie a anului trecut. 

Acestea au presupus renovarea fațadei, înlocuirea geamurilor și a ușilor, dar și refacerea completă a acoperișului fostei case Fogolyán, în care se află sediul Instituției Prefectului din județul Covasna. Pentru acoperișul de peste 1.000 de metri pătrați s-a folosit tablă zincată, care este mai rezistentă și mai durabilă, mai spun autoritățile. 

Pe baza unei fotografii furnizate de moștenitorul Fogolyán, Szotyori-Nagy Áron, vor fi refăcute și cele patru pocale de piatră care decorau cândva acoperișul clădirii, dar și statuia lui Hermes, a mai precizat Ráduly István.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.