POLITICA 7 decembrie 2020

CJ: Decizii privind rectificarea bugetului și probleme organizatorice

de Covasna Media | 473 vizualizări

În luna decembrie, angajații din sistemul social și de protecție a copilului își vor primi salariile la timp, în ciuda faptului că guvernul încă nu și-a respectat obligația și nu a acordat sumele necesare pentru finanțarea sistemului social – s-a anunțat joi la ședința Consiliului Județean Covasna. Consilierii județeni a luat hotărâri privind rectificarea bugetului dar și cu privire la aspecte organizatorice.

„De la începutul anului jucăm ping-pong cu guvernul în ceea ce privește finanțarea sistemului de asistență socială și de protecție a copilului. Aceeași situație persistă în toate județele din țară. Miercuri seara, în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea de guvern care cuprinde sumele destinate sistemului social pentru cheltuielile din luna octombrie. Județul Covasna a primit 1,249 milioane de lei, însă această sumă nu acoperă restanțele, întrucât doar costurile salariale lunare sunt mai mari de 3 milioane de lei. Prin urmare, acum am fost nevoiți să căutăm o altă soluție financiară pentru ca autoritățile județene să completeze suma lipsă, am redirecționat două milioane de lei pentru ca în data de 10 decembrie toți angajații ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna să primească salariile” – a explicat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Bugetul spitalului județean de urgență a fost majorat cu 5,3 milioane de lei, sumă care provine din veniturile suplimentare primite din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcția Județeană de Sănătate Publică Covasna, iar 300 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru extinderea rețelei de oxigen din clădirea secției infecțioase. Bugetul Școlii Speciale din Sfântu Gheorghe a fost majorat cu 25 de mii de lei, suma fiind destinată achiziționării de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, contribuind la eficiența educației online.

În ședința consiliului au fost desemnați reprezentanții Consiliului Județean în consiliile de administrație ale instituțiilor subordonate, respectiv ale altor instituții și asociații județene, au fost constituite comisiile de evaluare pentru programele de finanțare județene, a fost validată numirea membrilor ATOP și au fost constituite Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism, precum și Comisia Tehnico-Economică.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.