POLITICA 14 august 2020

CJ Covasna: Peste 4,4 milioane de lei merg, prin rectificare bugetară, la proiecte de infrastructură

de Covasna Media | 1177 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat în ședința de joi, 13 august, ca în rectificarea de buget să fie inclusă o sumă de peste 4,4 milioane de lei pentru a acoperi o serie de cheltuieli neeligibile în două proiecte de infrastructură aflate în derulare. Printre acestea se numără și proiectul „Reabilitare drum interjudețean Covasna-Brașov de la DN 12 la DN13 prin Malnaș Băi, Baraolt, Augustin și Măieruș - tronson Covasna de la DN12 prin Malnaș Băi, Baraolt până la limita județ ”, respectiv „Modernizare DJ 121A km 0+000 – km 22+550, Întorsura Buzăului-Valea Mare-Boroşneu Mic-Boroşneu Mare-DN 13E”. 

Pentru județul Covasna s-au aprobat sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, pentru echilibrarea bugetului local, în valorare de peste 6 milioane de lei. Soarta celor peste 6 milioane de lei a fost discutată și decisă ieri în comisiile de specialitate. Câteva capitole importante sunt: cofinanțarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Covasna, cofinanțarea investițiilor majore din județul Covasna, cum ar fi 1,4 milioane de lei cofinanțarea modernizării drumului județean 121A, Întorsura Buzăului - Valea Mare -  Boroșneu Mic – Boroșneu Mare- DN13E. Tot așa, 3 milioane de lei pentru plățile cheltuielilor neeligibile proiectului „Reabilitare drum interjudețean Covasna – Brașov, adică Malnaș Băi – Bățani, Biborțeni, Baraolt, până la podul de la Augustin”, a explicat, în luarea sa de cuvânt, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Tot acesta a punctat că pe drumul interjudețean Covasna – Brașov, s-a predat amplasamentul, iar în câteva săptămâni vor începe lucrări și în partea din județul vecin. 

Vreau să vă informez că alaltăieri deja am început asfaltarea acestui drum deja lărgit, dinspre podul de la Augustin spre Baraolt și totodată vă informez că colegii noștri din județul Brașov deja au predat amplasamentul pentru partea lor de drum, deci Augustin, până în Măieruș și ieșire la Drumul Național 1. Deci urmează în câteva săptămâni, începerea lucrării și în partea Brașovului”, a spus președintele CJ Covasna. 

Contractul pentru acest proiect a fost semnat în februarie chiar pe podul de la Augustin. Investiția, suportată din fonduri europene, se ridică la peste 136 de milioane de lei, dintre care 88 de milioane de lei doar în județul Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.