POLITICA 9 octombrie 2019

Cine se pregătește să îl înlocuiască pe Octavian Goga în Parlament

de Iulia Drăghici - Taraș | 1842 vizualizări

PMP așteaptă să își recâștige un mandat în Camera Deputaților 

Fostul șef al Poliției din Întorsura Buzăului, Alexandru Teacă va deveni deputat în Parlamentul României. Asta dacă cei din Camera Deputaților vor binevoi să valideze vacantarea mandatului deputatului PSD Octavian Goga, condamnat penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. 

Domnul Octavian Goga nu mai îndeplinea de mult condițiile pentru a fi parlamentar. Acum nu știu exact care este cursul, care sunt procedurile. Încă nu am detalii, atât știu că s-a vacantat postul în Camera Deputaților. Atât știu sigur. E o chestiune de ore, zile, nu știu, până se va întâmpla să intru în posesia mandatului. (...) Sunt emoționat, pentru că sunt și nou în politică, dar și mai nou în problema asta parlamentară, așa că am emoții. Le rezolvăm pe toate pe parcurs și sunt convins că treaba va merge bine. E ca la orice început”, a declarat marți, pentru Observatorul de Covasna, Alexandru Teacă. 

Acesta a mai spus că cetățenii județului Covasna trebuie să perceapă schimbarea ca pe o normalitate și că nu-și dorește să facă vâlvă în jurul veștii. 

Fiecare trebuie să își facă treaba acolo unde e, fără urale. Asta e părerea mea”, a punctat acesta. 

În ceea ce privește obiectivele pentru mandatul de deputat, care va fi unul destul de scurt, dat fiind faptul că alegerile vor fi în 2020, Alexandru Teacă a spus: „Am ceva idei, adunate așa dintre oameni, dar să vedem acum care sunt posibilitățile și modalitățile de abordare a lor. Voi discuta cu colegii care sunt mai experimentați și o să vedem cum putem proceda”. 

Alexandru Teacă a candidat în 2016 și pentru funcția de primar al orașului Întorsura Buzăului, din partea UNPR. În același an, acesta a luat parte și la Alegerile Parlamentare, unde s-a regăsit al doilea pe lista PMP pentru deputați, după Octavian Goga. 

Proiectul de vacantare nu a trecut din lipsă de cvorum 

Camera Deputaţilor a luat luni act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga. Proiectul de hotărâre de vacantare a locului, supus votului marți, nu a trecut însă din lipsă de cvorum. 

În sala de şedinţe au fost 157 de deputaţi, pentru cvorum fiind necesari 165.

Pentru validarea mandatului lui Goga au votat 152 de parlamentari ai opoziţiei, împotrivă a votat un parlamentar PSD, un altul, de la Grupul minorităţilor, s-a abţinut de la vot, iar trei parlamentari - 2 de la PSD şi un altul de la minorităţi -  nu au votat, informează News.ro. 

„În schimb, conform listei de vot final de marţi, pentru Proiectul de Hotărâre privind contul de execuţie a bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2018 a existat cvorum, fiind înregistrate 266 de voturi favorabile”, arată aceeași sursă. 

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

În fotografie, de la stânga spre dreapta: Alexandru Teacă, Eugen Tomac, Gheorghe Baciu. 

Sursă foto: Facebook/ Senator PMP Gheorghe Baciu

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.