POLITICA 16 aprilie 2021

Ce spun liderii UDMR Covasna despre recentele tensiuni din coaliția de guvernare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1149 vizualizări

Liderii UDMR Covasna nu se tem că actuala coaliție care guvernează România, formată din PNL, USR Plus, UDMR, se va dizolva după recentele tensiuni dintre PNL și USR Plus, ivite pe fondul demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (Plus), pentru că, spun aceștia la unison, nu există o alternativă la aceasta. Pe de o parte, Antal Árpád afirmă și că problemele nu sunt chiar atât de mari pe cum încearcă o parte a presei să le arate, dar Tamás Sándor vorbește despre o criză politică, ale cărei efecte s-ar putea resimți și la nivel de județ. 

Eu cred că toată lumea este conştientă că nu există o alternativă la această coaliţie, iar viaţa în coaliţie nu e simplă. (...) Întotdeauna cei care sunt în opoziţie vor alegeri anticipate, dar câte alegeri anticipate au fost în ultimii 30 de ani? Că eu nu îmi aduc aminte de niciuna. (...) Deci, haideţi să rămânem în scenariul realist şi nu în scenarii science fiction. (...) Deci eu nu cred că putem discuta despre alegeri anticipate. Nu cred că există alternativă la această coaliţie. Viaţa în coaliţie e grea. Nu există în România cultura funcţionării unor coaliţii pe termen lung, dar trebuie să o învăţăm. Asta e. Ceea ce vă pot spune cu siguranţă e că problemele în coaliţie nu sunt nici pe departe atât de mari precum o anumită parte a presei încearcă să arate”, a declarat joi, într-o conferință de presă, Antal Árpád, președintele UDMR Sfântu Gheorghe și totodată primar al reședinței de județ. 

În aceeași zi, tot într-o conferință de presă, dar în contexte diferite, președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor a spus că problemele politice duc la probleme practice și a dat ca exemplu chiar o situație din județ, dar a precizat că este convins că, în ciuda dificultăților, coaliția va rămâne.  

Eu cred că se va rezolva această criză politică și coaliția actuală va rămâne. În rest, din nefericire, acum trei săptămâni ne-am înțeles cu domnul ministru, care nu mai e ministru de ieri, pe finanțarea spitalului din Sfântu Gheorghe, pentru că sunt lucrări în continuare. Deja am construit un nou corp pe lângă corpul de boli interne, pentru că de anul trecut avem un contract de execuție, cu finanțare de la Ministerul Sănătății, pe mai mulți ani. Și anul ăsta, acum vreo trei, patru săptămâni am fost la domnul ministru și de atunci continuăm. Și acum se lucrează, dar nu s-a plătit de trei luni de zile. Vă spun, este o problemă practică. Pentru că din probleme politice, totdeauna se ivesc probleme practice, dar cred că va rămâne aceeași coaliție de guvernare, de aceeași coloratură, pentru că nu există altă posibilitate în această țară. Pentru nimeni”, a spus joi și președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor. 

Miercuri dimineață, premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, iar hotărârea a născut tensiuni între PNL și USR Plus, după cum s-a remarcat din mai multe declarații în spațiul public și din faptul că miniștrii USR Plus au boicotat ședința de guvern din aceeași zi.  Joi, Florin Cîțu a explicat că a luat decizia să îl demită pe Vlad Voiculescu din cauza ordinului publicat de Ministerul Sănătății în Monitorul Oficial, privind noi reguli pentru carantinarea localităților, care ar fi fost emis fără avizul CNSU, condus de premier.  

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.