POLITICA 28 iulie 2020

Candidații USR PLUS Covasna anunță că acceptă provocarea Consiliului Elevilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 862 vizualizări

Candidații USR PLUS din județul Covasna au anunțat că acceptă provocarea lansată de Consiliului Național al Elevilor, de a se alătura campaniei „Educație prioritară, nu doar în campanie electorală”. Fiecare candidat al alianței va semna astfel o scrisoare de angajament, prin care își asumă o serie de obiective, de la implicare în modernizarea unităților școlare, la alocarea de burse, decontarea transportului elevilor, finanțarea de proiecte, întâlniri periodice cu reprezentanții acestora și altele. 

Toți candidații USR PLUS Covasna vor semna scrisoarea de angajament privind dezvoltarea unui climat educațional ce se pliază pe interesele și nevoile elevilor, vom garanta transparență în toate demersurile întreprinse, totodată ne asumăm întâlniri periodice cu reprezentanții elevilor pentru a dezbate, radiografia microsistemul de învățământ din perspectiva acestora.

Îndemnăm toate partidele politice să susțină demersul Consiliului Național al Elevilor”, arată un comunicat de presă transmis de USR PLUS Covasna. 

Prin acest demers, reprezentanții elevilor își propun să determine autoritățile să aibă constant aplecare și rezolvări pentru problemele cu care se confruntă învățământul românesc. 

Prevederile scrisorii de angajament prioritizează dezvoltarea unui climat educațional ce se pliază pe interesele și nevoile elevilor, în corelație cu sprijinirea lor, a profesorilor și părinților. Odată cu semnarea acesteia, reprezentanții partidelor politice în cauză și candidații la alegerile locale se angajează în respectarea integrală a drepturilor dobândite de principalii beneficiari.

De asemenea, aceștia vor garanta transparență în toate demersurile pe care le întreprind, asigurându-se că toți factorii interesați vor putea accesa cu ușurință informațiile de interes public. Periodic, se vor întâlni cu elevii reprezentanți pentru a radiografia microsistemul de învățământ din perspectiva acestora, pentru a dezvolta mecanisme și instrumente menite să rezolve problemele principalilor beneficiari din respectiva localitate”, se arată pe site-ul Consiliului Elevilor, în articolul publicat pe 23 iulie, referitor la inițiativa „Educație prioritară, nu doar în campanie electorală”.

Conținutul scrisorii poate fi citit accesând: https://bit.ly/scrisoare-de-angajament

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.