POLITICA 19 februarie 2021

Când s-ar putea lansa spre dezbatere publică bugetul municipiului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1214 vizualizări

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe va putea fi adoptat cel mai devreme la mijlocul lunii martie, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Termenul depinde foarte mult de votarea bugetului național, a spus edilul. 

Noi suntem pregătiți. Următoarele două săptămâni vor fi săptămâni în care mă voi consulta și cu fracțiunile politice și sper că în două săptămâni, vom putea ieși în dezbatere publică pentru buget. Oricum, la mijlocul lunii martie vom putea adopta bugetul orașului”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe, care a spus că nu poate să precizeze nici estimativ la cât se va ridica bugetul de anul acesta al reședinței de județ. 

Antal Árpád a punctat, în același context, că acest termen de două săptămâni depinde foarte mult de calendarul aprobării bugetului național. „Dacă astăzi de aprobă, dacă se trimite mâine în Parlament și dacă săptămâna viitoare Parlamentul aprobă și dacă Ministerul de Finanțe trimite sumele și adresele necesare autorităților, noi suntem pregătiți”, a spus edilul. 

Primarul din Sfântu Gheorghe a spus din nou, pe marginea acestui subiect, că își manifestă public nemulțumirea față de actuala guvernare, din care face parte și UDMR, pentru că nu a adoptat încă bugetul, pentru că asta va duce la întârzieri ale lucrărilor. 

Nu pot să nu critic acest Guvern pentru faptul că doar astăzi, probabil, încă nu știu sigur, va fi adoptat bugetul în Guvernul României. Este un termen întârziat și nu este în regulă să adoptăm bugete în februarie. Ar trebui să adoptăm bugete cel târziu în decembrie. Asta înseamnă că autoritățile locale și județene vor avea bugete abia în luna martie. Ceea ce înseamnă că sunt foarte multe contracte care așteaptă să fie semnate și așteaptă ca bugetul să fie votat, înseamnă lucrări întârziate și așa mai departe”, a spus joi Antal Árpád. 

Bugetul pentru anul 2020 a fost aprobat de Consiliul Local pe 31 ianuarie și a fost de peste 147 de milioane de lei. În 2019, bugetul local a fost aprobat aproape de mijlocul lunii aprilie. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.