POLITICA 14 ianuarie 2022

Când ar putea ajunge bugetul municipiului Sfântu Gheorghe pe masa consilierilor locali

de Iulia Drăghici - Taraș | 791 vizualizări

Proiectul este în dezbatere publică

Până la finele lunii ianuarie, municipiului Sfântu Gheorghe ar putea avea bugetul pe anul 2022 votat, a spus primarul Antal Árpád, precizând că planul este ca în 27 ianuarie proiectul de hotărâre să ajungă pe masa consilierilor locali. În prezent, forma actuală a bugetului este în dezbatere publică. 

Sperăm ca pe data de 27 ianuarie să aprobe Consiliul Local bugetul. În condițiile din ultimii 10, 15 ani, este o dată decentă. (...) Încă nu este ideal. Ideal ar fi să avem bugetul în decembrie votat, dar până la urmă nu ne va întârzia foarte mult investițiile și proiectele. (...) În perioada dezbaterii publice voi avea o serie de întâlniri, atât cu grupurile politice din Consiliul Local și, evident, vom lua în considerare observațiile care vor veni din partea cetățenilor. (...) Toate programele pe care le-am lansat anul trecut, de la Rabla, până la subvenționarea chiriilor pentru tineri vor funcționa și anul acesta. (...) În continuare, și anul acesta rămâne o prioritate zona de educație, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și în ceea ce privește partea de burse”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

De săptămâna aceasta, bugetul municipiului Sfântu Gheorghe se află în dezbatere publică. Poate fi consultat pe site-ul Primăriei: https://www.sfantugheorgheinfo.ro/documente-si-informatii-financiare/proiect-de-buget.  

Propunerile, sugestiile, opiniile exprimate în scris, conţinând numele, prenumele, domiciliul şi nr. de telefon al semnatarului, se pot depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la adresa e-mail: petitii@sepsi.ro până la data de 25 ianuarie 2022. 

Primarul a spus joi și că se primesc destul de puține sugestii de la cetățeni în perioada dezbaterii publice și crede că acest fapt poate fi interpretat în două feluri: „unu – că oamenii sunt interesați într-o măsură mică în a se exprima în această chestiune sau doi – sunt mulțumiți și au încredere în felul în care noi facem bugetul. Eu, evident, vreau să cred că este a doua variantă”. 

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Primăriei, programul de investiții pe anul 2022 va avea la dispoziție peste 115 milioane de lei, iar totalul de venituri se ridică la peste 227 de milioane de lei. 

Anul trecut, bugetul a fost adoptat în Consiliul Local la începutul lunii aprilie. Suma totală inițială de care a dispus atunci orașul a fost de peste 195 de milioane de lei, cu 31% mai mare decât cea adoptată la începutul anului precedent. În 2021, învățământul a primit cei mai mulți bani. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.