POLITICA 28 ianuarie 2022

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe a fost aprobat

de Iulia Drăghici - Taraș | 724 vizualizări

Consilierii locali din Sfântu Gheorghe au adoptat joi, 27 ianuarie, bugetul municipiului. Anul acesta, reședința de județ pornește cu suma totală de 247 de milioane de lei, potrivit proiectului de hotărâre votat în unanimitate. 

Din această sumă, pentru secțiunea de funcționare s-au acordat 127,3 de milioane de lei și pentru dezvoltare sunt 119,6 milioane de lei. 

Tot în documentele aprobate joi se mai arată că 227 de milioane de lei este parte din bugetul planificat pentru 2022, iar restul, de 19,7 milioane de lei, sunt bani proveniți din excedentul din anul precedent. 

Primarul Antal Árpád a spus miercuri, într-o conferință de presă că acesta este cel mai mare buget din istoria instituției. Strategia autorităților pe anul 2022 cuprinde atât proiecte de infrastructură, cât și programe pentru întărirea comunității. Edilul a punctat și că 2022 este un an important pentru că vor începe și lucrările la centura orașului. Totodată se va demara un amplu program de construcție de locuințe. 

În ceea ce priveşte învăţământul, edilul a spus că vor fi continuate toate proiectele începute în anii trecuţi, dar vor începe şi altele noi, fiind preconizat un avans foarte mare în următorii ani în acest domeniu.

Vom continua proiectele începute în anii trecuţi. Vorbim de modernizarea instituţiilor de învăţământ, de dotarea lor, de pregătire profesională, programe de burse. Dar vor fi construite şi grădiniţe şi creşe noi în oraş. Eu cred că pe domeniul învăţământ vom avansa foarte mult în următorii ani”, a declarat primarul Antal Árpád.

În 2021, municipiul Sfântu Gheorghe a avut un buget de aproximativ 191 de milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.