POLITICA 22 decembrie 2021

Bugetul din 2022 al Primăriei Sfântu Gheorghe: realist-pesimist, dar mai mare ca în 2021

de Iulia Drăghici - Taraș | 522 vizualizări

Bugetul pe 2022 al municipiului Sfântu Gheorghe va fi mai mare decât a fost în 2021, a spus marți primarul Antal Árpád. Motivul este dat de faptul că vor fi incluse mai multe investiții majore deja contractate. În Consiliul Local, bugetul va ajunge spre a fi votat în ianuarie, cel târziu februarie, dacă Parlamentul aprobă în 23 decembrie bugetul național, a mai spus edilul. 

Am început să lucrăm la elaborarea bugetului pe anul 2022. Acest buget va fi unul echilibrat. Și cel din 2021 a fost un buget realist. În momentul în care am aprobat bugetul, am estimat venituri la nivel de 192 de milioane de lei, iar la sfârșitul anului practic vom avea aproape de 200 de milioane ca venituri. Întotdeauna mergem pe varianta, la aprobarea unui buget, pesimist-realistă, pentru ca să nu trebuiască să facem rectificări în jos, în minus, ci să facem în plus. (...) Anul viitor cu siguranță vom avea un buget mai mare pentru că vom trage deja din fonduri europene sume destul de multe. Eu estimez cam 35% din fonduri să le atragem anul viitor și 65% în 2023”, a spus Antal Árpád. 

Edilul a punctat și că anul acesta s-au făcut foarte multe proceduri, „ceea ce înseamnă că rezultate vizibile pentru cetățeni vor fi anul viitor în foarte multe cazuri”. 

Primarul  din Sfântu Gheorghe a spus în același context că e foarte bine că autoritățile centrale au accelerat procesul de adoptare a bugetului național, pentru că nu era normal să se întâmple ca în anii trecuți, când administrațiile locale și județene au fost blocate din acest motiv până chiar și în aprilie. „Este un semn de normalitate. Încă nu este ideal, pentru că ar fi bine să fie adoptat într-un termen în care și autoritățile locale să adopte bugetele locale până pe 1 ianuarie. Dar în condițiile din ultimii 20 de ani, cred că este a doua oară când se aprobă bugetul național în decembrie”,  a spus Antal Árpád. 

Tot el a explicat și că o altă veste bună este că în bugetul pe anul 2022 100% din impozitul pe venitul global ajunge la autoritățile locale și județene. 

Anul acesta, bugetul municipiului Sfântu Gheorghe a fost adoptat în aprilie. A fost cu 31% mai mare decât cel adoptat la începutul anului trecut. Anul acesta, învățământul a primit cei mai mulți bani, peste 42,2 de milioane de lei, în creștere cu 36% față de 2020. Și la sănătate s-au alocat cu 47% mai mulți bani decât anul precedent. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.