POLITICA 26 noiembrie 2020

„Avem nevoie de oameni pe care să ne bazăm și care să ne reprezinte, nu numai pe noi, ca județ, ci și pe noi, ca regiune!”

de Covasna Media | 1135 vizualizări

Interviu cu ADRIAN VEȘTEA – Președinte CJ Brașov

Adrian Veștea este președintele Consiliului Județean Brașov și unul dintre cei mai prolifici politicieni liberali din regiune. Relația sa specială cu județul Covasna, buna vecinătate și încrederea în partenerii de colaborare liberali covăsneni, sunt subiectele unui interviu exclusiv care prefațează alegerile din 6 decembrie, la care covăsnenii au o șansă istorică de a trimite în parlament reprezentanți ce pot obține rezultate concrete, esențiale pentru dezvoltarea zonei.

Cum e văzută dinspre Brașov colaborarea între filialele BV și CV ale Partidului Național Liberal?

M-am bazat mereu pe sprijinul vecinilor și prietenilor noștri de la Covasna, atât în Partidul Național Liberal, cât și în administrația publică locală, și niciodată nu am fost dezamăgit. La rândul meu, voi fi alături de ei ori de câte ori vor avea nevoie! Suntem parteneri și prieteni și vom acționa unitar pentru dezvoltarea județelor noastre. 

Care ar putea fi beneficiile prezenței unor parlamentari liberali din Covasna în Camera Deputaților și Senat, în timpul viitoarei guvernări liberale?

Sunt convins că județul Covasna va avea cei mai buni reprezentanți în Parlamentul României, reprezentanții PNL! Pentru zona noastră, aceștia vor fi o voce în plus atât pentru susținerea proiectelor noastre comune, cât și pentru susținerea dezvoltării județului Covasna! Un Guvern Liberal, cu un Premier Liberal brașovean, cu parlamentari care să cunoască problemele zonei și să caute soluții pentru rezolvarea acestora, cu siguranță că vor aduce o dezvoltare fără precedent a regiunii noastre! Avem proiecte multe în implementare, avem multe altele pregătite deja, dar avem nevoie de oameni pe care să ne bazăm și care să ne reprezinte, nu numai pe noi, ca județ, ci și pe noi, ca regiune! Aceștia sunt cei pe care noi toți îi trimitem în Parlamentul României! 

Care credeți că este impactul investițiilor din Brașov (ex. aeroport, spitalul regional etc.) asupra județului Covasna?

La Brașov implementăm proiecte strategice pentru regiunea noastră. Aeroportul Internațional Brașov este așteptat de foarte mulți ani și sunt convins că va fi motorul dezvoltării regiunii noastre. Vorbim de turism, de locuri de muncă, de investitori, atât pentru județul Brașov, cât și pentru județul Covasna! Sprijinul acordat de administrația județului Covasna pentru realizarea aeroportului a demonstrat, încă o dată, că împreună suntem mai puternici, iar vocea noastră este auzită mai bine! Nu ne oprim aici! Avem un proiect de spital regional, pe care împreună cu județele Covasna și Harghita îl vom implementa! Este un proiect vital pentru locuitorii județelor noastre, iar criza sanitară pe care o traversăm acum ne-a demonstrat cât suntem de vulnerabili în acest domeniu și unde mai avem de lucrat! Spitalul regional este o prioritate pentru mandatul pe care tocmai l-am început și va fi realizat! Cetățenii județelor noastre vor avea un spital modern, bine dotat, care să țină pasul cu vremurile în care trăim! A trecut vremea reparațiilor fără sfârșit! 

De ce ar trebui covăsnenii să aleagă alternativa liberală pentru următorii 4 ani?

Partidul Național Liberal a demonstrat că este un partid serios, care înțelege problemele cu care ne confruntăm și caută soluții! Avem certitudinea lucrurilor făcute deja de PNL, într-o perioada scurtă de timp! Amintesc aici doar câteva dintre măsurile adoptate în acest an greu de guvernare liberală: investiţii din fonduri europene de 1,2 miliarde euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale şi de protecţie sanitară, sprijinul acordat firmelor grav afectate de pandemie prin plata șomajului tehnic însumând peste 5 miliarde de lei, sprijinirea mediului de afaceri prin adoptarea mai multor măsuri fiscale, majorarea salariului mediu net, a pensiilor și alocațiilor! Partidul Național Liberal a demonstrat că e responsabil față de oameni, iar astăzi avem fapte și certitudini la care să ne raportăm! Sunt convins că, fie că locuim la Brașov, fie în județul Covasna, cu toții resimțim efectele guvernării liberale! 

Trei argumente pe care le-ați folosi ca să îi convingeți deopotrivă pe brașoveni, dar și pe covăsneni să iasă pe 6 decembrie la vot, în ciuda contextului pandemic actual?

Aș folosi istoria! Acum 100 de ani, în anii 20, tot Partidul Național Liberal a fost cel care a accelerat modernizarea acestei țări. După un secol, istoria se poate repeta. Dar ca să se repete este nevoie de votul fiecăruia dintre noi pe data de 6 decembrie.

Aș folosi acest an greu, în care Guvernul Liberal a fost responsabil și a rămas la datorie! E o obligație morală față de copiii noștri și e o obligație morală față de înaintașii noștri să demonstrăm că România este pe drumul bun! Iar Guvernul Liberal a demonstrat, în acest an, că poate clădi și urma acest drum! 

Aș folosi programul de guvernare al Partidului Național Liberal, un program pentru toți românii, un program pentru un viitor senin, bazat de dezvoltare și proiecte fără precedent! Urmează patru ani în care România își va atinge adevăratul potențial.

Comandat de Partidul Național Liberal Covasna, realizat de SC Comparty SRL, AEP 11200025

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.