POLITICA 15 iunie 2021

Au rămas doi candidați în cursa pentru Primăria Ozun

de Iulia Drăghici - Taraș | 3040 vizualizări

O a treia candidatură a fost respinsă de Tribunalul Covasna, după contestația depusă de PNL

În cursa pentru preluarea funcției de primar al comunei Ozun au fost admise, în final, două candidaturi, arată documentele oficiale. Potrivit Biroului Electoral de Circumscripție Ozun, locuitorii comunei vor avea de ales în 27 iunie, la alegerile parțiale locale, între Bordás Enikő, de la UDMR și Kloos Paula, de la PNL. 

Pe buletinele de vot, la poziția 1 va fi candidatul UDMR, iar la poziția 2 cel al PNL. 

Propunere pentru candidatură a avut și Partidul Neamul Românesc. Acesta l-a propus pe Toader Iorescu, însă, deși inițial a fost admis în cursă de Biroul Electoral de Circumscripție Ozun, Tribunalul Covasna a hotărât altfel, în urma unei contestații depuse de PNL. 

Admite apelul formulat de apelantul-contestator Leaua Jănel, în calitate de secretar general al Partidului Naţional Liberal, împotriva sentinţei civile nr. 945/10.06.2021, pronunţată de Judecătoria Sfântu Gheorghe, pe care o schimbă în tot, după cum urmează: Admite contestaţia formulată de contestatorul Leaua Jănel, în calitate de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi, în consecinţă: Respinge candidatura numitului Iorescu Toader propus de Partidul Neamul Românesc pentru funcţia de primar al Comunei Ozun. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12 iunie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărârea 296/2021 a Tribunalului Covasna. 

În primă instanță, în 10 iunie, Judecătoria Sfântu Gheorghe a respins „contestaţia formulată de contestatorul Leaua Jănel, în calitate de secretar general al Partidului Naţional Liberal, ca neîntemeiată”. 

Dacă Bordás Enikő, de profesie economist, șef birou financiar-contabil al primăriei Ozun, este la prima candidatură pentru funcția de primar, Kloos Paula, de asemenea de profesie economist, a obținut locul al doilea la alegerile trecute, cu 30,8% din totalul voturilor exprimate. 

Atunci, în septembrie 2020, alegerile au fost câștigate de Ráduly István, actualul prefect de Covasna, cu 66,10% din voturi. 

În aceeași cursă a intrat și cel propus acum de Partidului Neamul Românesc, Toader Iorescu, dar pe listele Partidului Mișcarea Populară. A obținut 0,70%, adică, mai exact, 12 voturi.   

Campania electorală a început în 12 iunie și se va încheia în 26 iunie, la ora 07:00. 

Secțiile de vot, șapte la număr (Căminul Cultural Ozun, Școala „Tatrangi Sándor”, Şcoala Primară „Berde Mózsa” din Sîntionlunca, Școala Generală din Lisnău, Căminul Cultural Bicfalău, Clădirea Școlii Elementare Măgheruș, Clădirea administrativă - fostul sediu al școlii Lunca Ozunului), vor fi deschise duminică, 27 iunie, între orele 7:00 – 21:00. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.