POLITICA 3 februarie 2023

Aproape 70% din bugetul CJ, alocat investiţiilor şi sănătăţii

de Agerpres | 967 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va avea în acest an un buget estimat la aproape 455 de milioane de lei, respectiv 91 milioane euro, cel mai mare din ultimele trei decenii, iar aproape 70% va fi alocat investiţiilor şi sănătăţii.

Consilierii judeţeni, reuniţi joi în şedinţă ordinară pentru adoptarea bugetului pe acest an, au aprobat alocarea sumei de 31,3 milioane euro pentru investiţii, 30,7 milioane de euro pentru întreţinerea şi dezvoltarea sistemului de sănătate, 13 milioane euro pentru sistemul de protecţie socială şi 16 milioane euro pentru funcţionarea CJ şi a instituţiilor subordonate.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că bugetul a fost împărţit cu „mare responsabilitate”, pentru că, deşi este puţin mai mare decât cel de anul trecut, banii nu vor avea, totuşi, aceeaşi valoare, din cauza inflaţiei şi a creşterii preţurilor.

Tamás Sándor a menţionat, printre altele, că anul acesta se vor încheia câteva proiecte europene, printre care reabilitarea Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, extinderea şi modernizarea secţiei de UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi lucrările de modernizare a reţelei de drumuri din zona Baraolt.

Totodată, vor fi începute câteva noi proiecte, printre care reabilitarea energetică a trei clădiri din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă şi restaurarea Castelului Mikó din localitatea Olteni.

Anul acesta, vor continua lucrările de construcţie a noului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe, finanţate din fonduri guvernamentale, renovarea clădirii secţiei de medicină internă a Spitalului Judeţean şi modernizarea Centrului de tratament din Malnaş.

Fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Covasna vor fi utilizate, printre altele, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Galeriei de Artă din Sfântu Gheorghe, precum şi pentru achiziţionarea unei ambulanţe SMURD tip B2 ce va intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

Sursa foto: Consiliul Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.