POLITICA 3 februarie 2023

Apa și străzile, în topul priorităților pentru comuna Micfalău

de Daniela Luca | 757 vizualizări

Lucrările la rețeaua de apă din comună reprezintă cea mai mare reușită de anul trecut pentru conducerea primăriei Micfalău. Contactat în cadrul campaniei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, primarul Demeter Ferenc ne-a spus că provocarea pentru 2023 este găsirea executantului pentru lucrările de asfaltare a unor străzi din comună. 

În ultimii 30 de ani, drumurile din comuna Micfalău n-au văzut asfalt. Pentru că anul acesta vor fi foarte multe proiecte care se vor derula în același timp, semnarea contractului cu un executant care să își asume asfaltarea celor trei kilometri de străzi din comună va fi o provocare, spune primarul Demeter Ferenc. 

„Cea mai importantă realizare este construirea acelui bazin de captare supraterană prin care vom stabiliza rețeaua de apă din comună. Am lucrat foarte mult. Proiectul e de trei ani și în proporție de 99% este gata. În primăvară urmează să facem recepția finală. Iar pentru anul viitor cel mai important este să găsim un executant pentru proiectul de modernizare a străzilor. E vorba de modernizarea a trei kilometri de străzi din intravilanul comunei prin programul Anghel Saligny. E mai greu de găsit un constructor pentru că vor fi foarte, foarte multe proiecte care se vor derula în același timp. Licitațiile știm cum sunt în țara noastră și consider că este important ca măcar anul viitor să putem începe să asfaltăm primele străzi. În comuna Micfalău în ultimii 30 de ani n-a fost asfaltat nimic. (...) Apa și străzile sunt în topul priorităților”, ne-a spus edilul. 

Știrea face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, inițiată de CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare din 2022 pentru instituția pe care o conduc și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.