POLITICA 13 decembrie 2019

Antal Arpad: UDMR Covasna nu va accepta ca prefect o persoană lipsită de integritate sau care a jignit comunitatea locală

de Agerpres | 2850 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că Uniunea nu va accepta numirea „oricărei persoane” în funcţia de prefect.

„Noi nu am mai cerut de mult prefect (...) În niciun judeţ nu am cerut, din câte ştiu eu. În judeţul Covasna sigur nu am cerut prefect (...) În primul rând, noi nu suntem la guvernare. Nu am fost la guvernare nici în Guvernul Dăncilă, nici în Guvernul Tudose, nici în Guvernul Grindeanu, nici în Guvernul Ponta, deci, practic, noi de mult nu am mai fost la guvernare (...) Din punctul meu de vedere nu se pune problema să ceri prefect atunci când nu eşti parte a unui guvern, iar noi nu suntem parte a acestui guvern, deci nu se pune problema. Ce înţelegere au avut liberalii cu cei de la Partidul Mişcarea Populară, care la rândul lor nu sunt parte din Guvern, este problema lor (...) Pe mine nu mă interesează etnia prefectului, nu mă interesează partidul care l-a numit, nu mă interesează nici religia şi nici sexul prefectului, mă interesează legile şi programul de guvernare, atât mă interesează”, a precizat, pentru AGERPRES, Antal Arpad.

El a mai spus, însă, că UDMR nu va putea accepta ca în funcţia de prefect al judeţului să fie numită o persoană lipsită de integritate sau care a jignit comunitatea locală.

„Dincolo de aspectele enumerate, persoana, evident, că mă interesează, în sensul în care să nu fie o persoană care a jignit comunitatea maghiară sau comunitatea românească, să nu fie o persoană care nu este integră şi aşa mai departe (...) Deci, să nu vă aşteptaţi să acceptăm orice persoană. Evident că vom avea un punct de vedere”, a mai adăugat acesta.

Antal Arpad a mai menţionat că a avut o relaţie „cât de cât corectă” cu fostul prefect al judeţului Covasna, Sebastian Cucu, eliberat recent din funcţie.

„Cu domnul Sebastian Cucu, care m-a amendat cum nu m-au amendat toţi ceilalţi prefecţi la un loc, totuşi am avut o relaţie instituţională până la urmă cât de cât corectă, pentru că între timp şi noi am realizat că, de fapt, prefectul de Covasna este interfaţa unui sistem care nu se vede şi el nu face altceva decât să execute anumite ordine venite din partea unui sistem care nu se vede, adică şi noi învăţăm şi acceptăm regulile jocului, chiar dacă nu suntem de acord de multe ori cu aceste reguli”, a mai spus liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Fostul prefect al judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a fost eliberat miercuri din funcţie, dar Guvernul nu a numit deocamdată o altă persoană în locul acestuia.

Reprezentanţii PNL Covasna au declarat că au trimis mai multe propuneri la Guvern, dar în spaţiul public s-a vehiculat că şi UDMR şi PMP ar fi revendicat acest post în schimbul sprijinului politic.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.