POLITICA 9 noiembrie 2021

Antal Árpád: „Sunt îngrijorat pentru comunitatea noastră”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2898 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a transmis într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook faptul că este îngrijorat pentru comunitatea pe care o reprezintă pentru că pandemia a generat o ruptură profundă în societate. Edilul a îndemnat totodată la respectarea opiniilor celorlalți și, în același timp, la respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, „chiar dacă sunt greu de înțeles măsurile contradictorii luate de la o zi la alta de autoritățile de la București”. 

Dragi locuitori din Sfântu Gheorghe, 

sunt îngrijorat pentru comunitatea noastră, deoarece criza socială și de sănătate provocată de pandemie a creat o ruptură profundă. Acest lucru a fost adâncit și de noul început de an școlar, însă nu trebuie să lăsăm comunitatea noastră să se destrame! 

Este o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea. Unii au pierdut persoane dragi. Alții se străduiesc să găsească un echilibru între casă, muncă și școală, uneori în pragul disperării. Dar vă rog să nu ne facem rău unul altuia! Haideți să rezistăm în aceste momente dificile. Să respectăm opiniile semenilor noștri, chiar dacă acestea nu sunt de acord cu ale noastre. În același timp, să facem tot ce ne stă în putință pentru a limita răspândirea virusului, pentru a respecta reglementările epidemiologice. Să avem grijă unii de alții - pentru că avem o responsabilitate unii față de alții. Chiar dacă sunt greu de înțeles măsurile contradictorii luate de la o zi la alta de autoritățile de la București. 

Doar în acest fel, cu puterea unei comunități unite, putem trece peste această nouă criză. Vom trece și peste asta într-o zi! Și atunci ne vom putea privi în ochi nu ca dușmani, ci ca tovarăși de arme, ca prieteni care au supraviețuit împreună în această luptă și în această perioadă dificilă”, este mesajul transmis de edilul reședinței de județ. 

În ultimele zile, incidența COVID a scăzut la Sfântu Gheorghe, de la 9,07 cât era în săptămâna trecută, în 4 noiembrie, la 7,13 – conform datelor de luni, 8 noiembrie. Potrivit Prefecturii, la această dată, în reședința de județ sunt 455 de cazuri active. 

În total, la nivelul județului Covasna sunt 1.064 de cazuri active și o incidență de 4,70. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.