POLITICA 18 ianuarie 2018

(Update) VIDEO Antal Árpád: UDMR, soluția pentru problemele țării

de Iulia Drăghici - Taraș | 2736 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe a vorbit într-o conferință de presă despre situația politică din România și despre numirea Vioricăi Dăncilă ca premier

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat miercuri într-o conferință de presă, „mai în glumă mai în serios”, că ar fi timpul ca partidul din care face parte să fie solicitat să guverneze, pentru că în acest fel multe dintre problemele țării și-ar putea găsi soluții.

„Doamna Dăncilă este al zecelea premier din ultimii opt ani. Noi considerăm că asta este o dovadă a faptului că partidele românești nu pot guverna această țară. Mai în glumă mai în serios, poate ar fi timpul să fie UDMR-ul să fie solicitat să guverneze. Suntem convinși că foarte multe probleme s-ar rezolva. Democratizarea acestei tări, modernizarea și emanciparea societății românești cu siguranță ar merge într-o direcție bună”, a declarat joi, într-o conferință de presă, edilul covăsnean.

Antal Árpád a spus de asemenea că primul lucru pe care l-ar face dacă el însuși ar fi la guvernare, ar fi majorarea veniturilor la bugetul de stat.

„Există foarte multă evaziune fiscală în România care ar trebui combătută. În momentul în care mărești veniturile la bugetul de stat, ai mai mulți bani și pentru serviciile secrete și pentru educație, și pentru cercetare și pentru infrastructură și așa mai departe. Asta ar fi primul lucru pe care l-aș face”, a spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Pe de altă parte, declarația nu a fost primită cu entuziasm de internauți. Aceștia reproșează membrilor UDMR că și până acum partidul a fost de partea puterii în guvernare și că în tot acest timp nu s-a văzut vreo îmbunătățire în nivelul de trai.

„Domnule primar, în Sfântu Gheorghe toate merg bine? Sunt locuri de muncă? Toate sunt la locul lor?”, a fost o întrebare retorică adresată de un cititor pe pagina de Facebook a „Observatorul de Covasna”, în vreme ce altul a spus: „Mersi fain. Și azi am auzit o glumă bună. Dar n-am chef de glume”.

Prezență la Cotroceni la consultarea privind numirea noului premier

Edilul covăsnean a participat miercuri la întâlnirea consultativă a partidelor cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni, în calitate de reprezentant UDMR. Antal Árpád a spus că partidul din care face parte nu și-a manifestat un punct de vedere pro sau contra referitor la propunerea PSD-ului de premier, acceptată ulterior de președintele României, însă că a apreciat faptul că Viorica Dăncilă a fost printre singurii politicieni români care s-a delimitat public de declarațiile fostului premier Tudose, prin care a respins vehement ideea de autonomie și steag secuiesc. 

„În ceea ce privește întâlnirea de la Cotroceni cu domnul președinte Iohannis, discuția a fost cea care a fost prezentată de domnul Kelemen Hunor după întâlnire. Noi am spus că nu o cunoaștem pe doamna Dăncilă, nu avem nicio părere pro, nicio părere contra despre dânsa, pentru că nu am avut niciun contact. Am apreciat faptul că s-a delimitat public de declarațiile fostului premier Tudose. A fost una dintre puținele personalități politice din România care a făcut publică această delimitare. (...) Noi am spus că nu avem niciun acord cu niciun partid în ceea ce privește vreun sprijin în Parlament deocamdată și că acceptăm decizia domnului președinte, indiferent care va fi aceasta. După cum știm, decizia a fost să o numească pe doamna Dăncilă, iar în ceea ce privește un eventual sprijin în Parlament, asta depinde de întâlnirile care vor avea loc între cele două grupuri parlamentare și doamna Dăncilă, respectiv președinții celor două partide care au majoritate în Parlament”, a mai spus Antal Árpád.

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.